Co zajímavého nabízí první letošní číslo časopisu Cantus?

První letošní číslo časopisu Cantus vychází tentokrát v poněkud pozměněné grafice a otevírá jej zpověď sbormistra, dirigenta, hudebního pedagoga, komponisty a vůbec všestranného mladého hudebníka Tomáše Židka, který je znám širší veřejnosti především jako úspěšný sbormistr a umělecký vedoucí Vysokoškolského uměleckého souboru Pardubice.



Jan Malý, pondělí 23. března 2015
Magazín > Zprávičky

Cantus 103

V čísle dále najdete recenze zajímavých premiér – moderní mše Liturgické obrazy ze života Šimona Petra autora Tomáše Pospíšila, nedokončené kantáty Zdeňka Lukáše Celý svět zpívá a obnovenou premiéru oratoria Saul aneb Síla hudby oseckého cisterciáka Jakoba Trautzla. Z dalších článků jmenujme ohlédnutí za odkazem Pavla Jurkoviče, který zemřel letos 4. února, nebo závěrečný díl seriálu věnovaného Janu Hanušovi, doplněný o přehled akcí, které letos proběhnou jako připomínka sta let od skladatelova narození.

Pravidelné rubriky pak přinášejí mj. recenzi na závěrečný sborový koncert 25. ročníku festivalu Dny soudobé hudby 2014, umělecký portrét skladatele Jana Antonína Koželuha, profil současného skladatele Jana Bernátka či přehled významných sborových festivalů v Čechách a na Slovensku konaných v letošním roce. Na závěr samozřejmě nechybí přehled sborových akcí od listopadu 2014 do ledna 2015 a soupis článků, které přinesl časopis Cantus v minulém roce.

Podívejte se na celý obsah nového čísla časopisu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)