Iuventus, gaude! čeká samostatný koncert na světové výstavě v Miláně

Když management skladatele Varhana Orchestroviče Bauera v sobotu ráno již po druhé zrušil provedení oratoria Pražské Jezulátko, které mělo za doprovodu Iuventus, gaude! ozdobit program českého dne 28.10. na EXPO v Miláně, obrátilo se vedení světové výstavy na jablonecké děti s prosbou, zda by nenahradily chybějící program samostatným vystoupením.



Tomáš Pospíšil, pondělí 26. října 2015
Magazín > Sborový život

Iuventus, gaude! v Zell am See

Václav Landovský / Iuventus, gaude!

V úterý ráno tedy odjede dětský sbor do Itálie bez orchestru i bez zklamaného skladatele, aby ve středu v podvečer vystoupil v rámci programu Czechsgiving day v Open Air Theatre v Miláně s vlastním programem.

Přestože děti v posledním týdnu zkoušely výhradně Varhanovo oratorium, vystoupí s programem zahrnujícím to nejkrásnější ze všech stylů sborové tvorby. V programu, který děti současně připravují na své vystoupení na Pražském jaru 2016, nebude chybět česká duchovní a lidová muzika.

Jablonecké děti si pobyt na EXPO prodlouží do čtvrtečního večera, po prohlídce výstavních pavilonů je čeká prohlídka památek města Milána a v noci na pátek cesta domů.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)