Liberecký ROSEX zve posluchače na jarní Zpívání v dešti

Liberecký pěvecký sbor ROSEX uvádí velký jarní koncert světoznámých populárních skladeb a spirituálů. Posluchači se mohou těšit na písně, které interpretovali známí umělci, jakými jsou Freddie Mercury, Sting, Barbra Streisand, Louis Armstrong, Edith Piaf či Ray Charles.



Jitka Havlová, pondělí 25. dubna 2016
Magazín > Sborový život

ROSEX

Jan Matějíček / ROSEX

Dále v programu zazní skladba z repertoáru švédské skupiny Real Group nebo známé americké skupiny The Manhattan Transfer. Program zpestří i několik oblíbených spirituálů a jak již napovídá název celého koncertu, nebudou chybět ani songy ze slavných muzikálů 20. století, ať již jde právě o známé Zpívání v dešti, tj. Singing in the Rain z autorské dílny Gene Kellyho nebo o legendární Memory z muzikálu Kočky, neboli Cats Andrewa Lloyd Webbera.

„Je to první koncert našeho sboru s programem sestaveným výhradně ze skladeb z oblasti populárů a je tedy laděn převážně nevážně. Vzhledem k našemu dosavadnímu repertoáru, jehož základ tvoří zejména klasická, vážná hudba, jde o zcela jiný styl, než na který jsou naši posluchači zvyklí. Chceme tímto pojetím vyjádřit radost z příchodu jara, navodit příjemnou pohodu, pozitivně naladit a dodat optimismus, což je v dnešní době důležité. Je to zpívání v dešti s úsměvem,“ sděluje sbormistryně Alena Sobotková.

Koncert se uskuteční v neděli 8. května 2016 v 18.00 hodin v koncertním sále Základní umělecké školy ve Frýdlantské ul. v Liberci. Na závěr koncertu čeká na posluchače malá after-party s přátelským popovídáním a pohoštěním. Vstupenky se prodávají před začátkem koncertu v ZUŠ.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)