Sborové studio Zvoneček rozezní pražské Rudolfinum

I tento rok navodí sváteční atmosféru v Dvořákově síni pražského Rudolfina v pořadí již 17. vánoční koncert sborového studia Zvoneček. Zazní dobře známé i málem zapomenuté klenoty českých, moravských i světových písní a úpravy koled v podání dětí školkou povinných až po vysokoškoláky. Koncert začíná v úterý 13. prosince úderem 18. hodiny.



Martin Eckstein, tisková zpráva, neděle 11. prosince 2016
Magazín > Sborový život

Sborové studio Zvoneček Praha

Jan Vančura / Sborové studio Zvoneček, PR oddělení

Letos sbor slaví kulaté narozeniny, a proto má letošní tradiční vánoční koncert stejně jako v roce 1996 podtitul "Předvánoční cinkání". V rámci oslav 20 let od založení sborového studia Zvoneček zazní na koncertu v Rudolfinu skladby od Benjamina Brittena, Franze Schuberta a Antonína Tučapského, Dvořákovo Ave Maria či mše současného autora Vytautase Miškinise.

Na pódiu se pod taktovkou sbormistryně Jarmily Novenkové představí přes 200 malých i velkých zpěváků, kteří se dělí do několika oddělení – od nejmenších Zvonítek přes Zvonečky a koncertní sbor Zvonky, až po dívčí komorní sbor Abbellimento.

Rok 2016 přinesl medialie z Japonska

Jeden z nejúspěšnějších pražských sborů se tak opět vrací do Rudolfina, kde před necelým půl rokem uspořádal výroční koncert k oslavě 20. sezóny, která byla pro Zvoneček mimořádně plodná. Sbor získal dvě stříbrné medaile z mezinárodní pěvecké soutěže v Japonsku, natočila se dvě nová CD a připravuje se hudební dokument mapující historii sboru pro Českou televizi. "Ale to nejdůležitější je, že jsme přijali do studia spoustu nových talentovaných dětí. To je budoucnost a naděje," dodává sbormistryně Jarmila Novenková.

Sbor je tak připraven zahájit již třetí dekádu své existence v plné síle. Posluchači se mohou těšit například na společný koncert s japonským sborem v Praze. "V příštím roce plánujeme koncert ve Zlonicích, červnový koncert s orchestrem v Rudolfinu, závěrečný celosborový koncert v kostele sv. Šimona a Judy a těšíme se na další mezinárodní soutěž v rakouském Linci," prozradila na závěr plány sboru Jarmila Novenková.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)