European Choir Games 2017 pohledem Kantilény: Vítej, zlatý hattricku!

Kantiléna, sbor dětí a mládeže při Filharmonii Brno, zavítala po dvou letech na 3rd European Choir Games, konané tentokrát v lotyšské Rize ve dnech 16. - 23. 7. 2017, kde vybojovala 3 zlaté medaile.



Kantiléna, neděle 29. října 2017
Magazín > Zahraničí

Kantiléna na European Choir Games 2017 v Rize

archiv sboru / Kantiléna

Sbormistři Michal Jančík a Jakub Klecker vybrali z řad současných i bývalých členů Kantilény 49 zpěvaček a dva zpěváky, kteří poměřili své síly s více než 150 dalšími sbory z 36 zemí světa. Letošního ročníku se Kantiléna zúčastnila jako jediný sbor z České republiky. Své pěvecké a interpretační umění předvedla Kantiléna ve třech kategoriích: Mládežnické sbory, Duchovní hudba bez doprovodu, Smíšené, ženské a mužské sbory.

V návaznosti na předloňské úspěchy v Magdeburgu nemusel sbor již procházet tříkolovým systémem a byl zařazen do soutěže těch nejlepších - Grand Prix of Nations. Úskalí tohoto přímého postupu mezi sborovou špičku však spočívalo v jediném možném soutěžním výkonu v každé kategorii.

Mezinárodní porotu složenou z významných skladatelských a sbormistrovských osobností zaujala nejen přesná intonace, bohatá dynamika, zvuková vyváženost, ale také přesvědčivá výrazovost a interpretace. Na základě vysokého bodového hodnocení byl sbor oceněn třemi zlatými medailemi. Díky mimořádným soutěžním výsledkům byla Kantiléna jako jeden z mála sborů oslovena k účasti na exkluzivním galakoncertu "Crossing the Bridges" v Areně Riga přenášeném v přímém přenosu lotyšskou národní televizí. Atmosféra 8 tisíc aplaudujicích diváků byla pro Kantilénu nezapomenutelným zážitkem.

Účast na olympiádě by nebyla možná bez štědré podpory Statutárního města Brna a Ministerstva kultury ČR. Úspěšnější ukončení 61. sezony si Kantiléna nemohla přát.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)