Probíhá festival ​​Hudební ​​současnost ​​2017. Nabízí i kurzy pro sborové zpěváky.

Festival Hudební současnost, jeden z nejstarších festivalů u nás, si ke svým 43. narozeninám nadělil nejen novou vizuální podobu, ale také novou přezdívku. Podtitul Musicollage v sobě skrývá narážku na přesah festivalu do vod vizuálního umění, vědy, filozofie a vzdělávání. Program​​ letošního ​​ročníku​​ bude ​​tvořen ​​devíti ​​různorodými​​ večery​​ na​​ různých

místech ​​Ostravy.



TZ (Redakčně upraveno), čtvrtek 9. listopadu 2017
Magazín > Zprávičky

Hudební současnost 2017 - Musicollage

archiv festivalu / Hudební současnost

"Od ohlédnutí za Leošem Janáčkem, přes komorní hudbu, jak ji máme rádi - akorát s thereminem, dvě sborové exploze, až po koncert, při němž téměř nebudete potřebovat zrak... budeme ale také debatovat, dozvídat se a běsnit! V úplném závěru nás čeká spojení dávné minulosti a nejsoučasnější současnosti," představují pořadatelé festivalu jeho program.

"S hudbou zacházíme profesionálně, ale snažíme se také o postihnutí širšího kontextu, který ji obklopuje. Umění je pro nás hrou a možností tvůrčího vybití. Festival je pro nás naproti tomu příležitostí ke kontaktu s uměním, který umožňujeme ostatním," dodává umělecký ředitel festivalu Daniel Skála.

Festival soudobého umění Hudební současnost pořádá spolek Tvůrčí centrum Ostrava. Jedná se o širokou platformu, která představuje a propaguje díla soudobých tvůrců, pořádá skladatelsko-interpretační kurzy soudobé hudby, tvůrčí dílny pro děti a rovněž se pomocí přednášek a diskusí snaží umění postihnout v jeho celistvosti. Vnímá hudbu jako součást většího celku a jako na takovou na ni nahlíží.

Snaží se dát prostor rozličným uměleckým vizím a ukázat, že hudba si velice dobře rozumí i s jinými druhy umění. Hlavním cílem je poukazovat na fakt, že soudobé umění může být srozumitelnou a také žádanou součástí kulturního prostoru, a že tvůrčí přístup k čemukoliv, co se nás v životě dotýká, je tou nejlepší možnou reakcí na proměnlivost světa a jeho společenských struktur.

Více informací naleznete na webu festivalu Hudební současnost.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)