Roztocký Local Vocal zve na své Dušičkové koncerty

Ponuré, skvostné, zádumčivé i jásající tóny skladeb odrážející barokní vztah ke smrti i tomu, co bude po ní. Local Vocal z Roztok u Prahy takto láká na své dušičkové koncerty 5. a 6. listopadu, které se odehrají v krásných tajemných a ne vždy známých pražských i příměstských kostelech.



Redakce, sobota 4. listopadu 2017
Magazín > Sborový život

Local Vocal

archiv sboru / Facebook.com

Koncert s podtitulem "Requiem aneb Hudební vzpomínka na všechny zemřelé" se uskuteční nejprve 5. listopadu od 17 hodin v kostele sv. Klimenta na Levém Hradci a poté 6. listopadu od 19 hodin v kostele sv. Jana Nepomuckého na Hradčanech. Na programu obou večerů budou skladby Jana Dismase Zelenky, Gunthera Jakoba, Johanna Caspara Ferdinanda Fischera a Claudia Monteverdiho.

Local Vocal

Smíšený pěvecký sbor Local Vocal byl založen roku 2006 v Roztokách u Prahy pod patronací sdružení Roztoč a v současně době čítá dvanáct členů. V letech 2009–2011 byl uměleckým vedoucím a sbormistrem Igor Angelov. Od podzimu 2011 sbor vede Martin Šmíd.

Sbor se zaměřuje zejména na hudbu pozdní renesance a baroka. Stěžejní část repertoáru tvoří hudba italská (hlavně z přelomu 16. a 17. století) a hudba česká. Sbor se kromě koncertní činnosti věnuje i hudebnímu doprovodu bohoslužeb.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)