Koncert Pěveckého sdružení Kopřivnice - s dechovkou

Rok 2018 je rokem mnoha významných výročí a ta se mají oslavovat. 70. výročí povýšení Kopřivnice na město bylo inspirací pro Pěvecké sdružení Kopřivnice (dále PSK) uspořádat slavnostní jarní koncert, nabídnout atraktivní program a uctít tak nejen výročí města, ale i sto let od vzniku republiky. A povedlo se!



Sylva Dobečková, středa 19. září 2018
Magazín > Sborový život

Pěvecké sdružení Kopřivnice na koncertě

D. Macháček / Kopřivnické noviny

Koncert se uskutečnil 12. 5. 2018 v Katolickém domě v Kopřivnici a jako host vystoupil Dechový orchestr mladých Jistebník pod vedením dirigentů Petra Habernala a Michala Holuba. Celou akci střídavě moderovaly Věra Michálková a Věra Šustková.

Koncert zahájili zpěváci PSK skladbou Zbyňka Mrkose Píseň přátelství, následovala katalánská lidová Plomes al vent, Summertime G. Gershwina, dále zazněla známá píseň z filmu Muž a žena Francise Lai. Jako další si posluchači vyslechli českou i anglickou verzi skladby R. Rodgese Nikdy nejdeš sám, Goodnight, sweetheart autorů Cartera a Hudsona a samostatný program PSK uzavřela skladba Carla Orffa Odi et amo.

Druhá část koncertu patřila hostům – Dechovému orchestru mladých Jistebník, kteří ze svého bohatého repertoáru vybrali na úvod skladbu Franze von Suppého Kennen Sie Franz von Suppé?, dále zazněla Frýdlantská suita 1. a 2. část autora P. Staňka, pak následovala melodie z filmu Kmotr The Godfather od Nina Roty, kterou vystřídala skladba Miss Trombone (autor H. Fillmore) a své úspěšné vystoupení zakončili hudbou ze známé West Side Story L. Bernsteina. Řídili Petr Habernal a Michal Holub.

Ve třetí části koncert vygradoval společným vystoupením dechového orchestru a PSK, jejichž řady rozšířili mladí zpěváci sboru Gaudium.

Zpívat s dechovým orchestrem bylo pro mnohé zpěváky premiérou a zážitkem, na který se nezapomíná. Pod taktovkou Michala Holuba byly provedeny tyto skladby: The Conquest of Paradise (Vangelis), Adiemus Karla Jenkise a skladbou Moment for Morricone (Ennio Morricane) byl program vyčerpán.

Slavnostní jarní koncert, který zorganizovalo PSK za finanční podpory města Kopřivnice, byl po všech stránkách úspěšný – zásluhou zpěváků, muzikantů, dirigentů, moderátorek, ale i diváků, kteří přišli v hojném počtu a nešetřili pochvalným potleskem.

Byl to krásný jarní večer naplněný hudbou, přátelstvím a radostí ze společného muzicírování. Jen víc takových akcí, které podporují občanskou pospolitost, obohacují život a přispívají k rozmanitosti společenského dění ve městě.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)