Žďárský FONS se zúčastnil soutěže na Slovensku

Letošní jaro bylo pro pěvecký sbor FONS dobou řady veřejných vystoupení. Nejčastěji na mších, nejen v domovském kostele v Zámku Žďáře nad Sázavou a nedaleké obci Herálec, ale i v Praze Strašnicích, Kobylysích, Bohnicích, dále v Milonicích, Nemoticích a v Dobročkovicích, v místě působení žďárského rodáka faráře Pavla Laciny. FONS zpíval i při slavnosti Otvírání studánek na Třech Studních a na benefičním koncertu v Přibyslavi. Pod dohledem dr. Jiřího Libry se však sbor co nejpečlivěji připravoval na mezinárodní soutěž sborového zpěvu ve slovenském Námestovu.



Miroslava Smékalová, středa 13. června 2007
Magazín > Sborový život

Na základě zaslaných nahrávek vybrali pořadatelé 5 sborů, každých z nich přednesl dvacetiminutový soutěžní program v kostele sv. Šimona a Judy. Pěvecká úroveň zúčastněných sborů byla velmi vysoká. „S naším výkonem jsme byli spokojeni, rovněž publikem byl oceněn bouřlivým potleskem. Ve vysoké konkurenci nakonec „stačil“ pouze na třetí místo za brněnským sborem a polským sborem z Pawlovic.“

Odpoledne jsme společně absolvovali výlet parníkem po Oravské přehradě, zpěv na mši svaté, vyhlášení výsledků a společnou večeři všech zúčastněných. Domů jsme se vraceli spokojeni, plni dojmů, zážitků, ale i nových zkušeností a krásných sborových not.

A již nyní běží na plné obrátky příprava na další mezinárodní festival, kterého se FONS zúčastní v Itálii koncem června.

A aby se i město Žďár nad Sázavou stalo hostitelem sborového soutěžního festivalu, připravuje FONS na 28 září Svatováclavský festival sborového zpěvu s cenou Jiřího Koláře v chrámu Nanebevzetí Panny Marie.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)