FESTIVÁLEK 2008

Setkání komorních pěveckých sborů FESTIVÁLEK 2008 je připraven a uskuteční se ve dnech 23.–25. května 2008 v Nechanicích.



Petr Semerák, čtvrtek 22. května 2008
Magazín > Sborový život

Zájem o letošní ročník byl vskutku obrovský. Přihlášky zaslalo 18 sborů! Jen s velikou lítostí jsme ty opožděné odmítali. Překážkou nám byl výhradně časový prostor setkání, kde po zkušenostech z minulých dvanácti ročníků je přítomnost dvanácti sborů tím časovým maximem, který jsme schopni pojmout. Ještě i touto cestou se omlouváme a všechny, kteří nemohli být účastni, zveme na příští ročník.

Program začíná v pátek 23. května koncertem sborů v kostele v Hořicích, kde se představí čtyři sbory a bude koncertně provedena Pergolesiho Stabat Mater v provedení sboru Cantus Feminae Nechanice a Hořického komorního orchestru se sólistkami Mirkou Renzovou s Karlou Jeřábkovou.

V sobotu 24. května ve 13.00 proběhne slavnostní zahájení FESTIVÁLKU ve Štrosových sadech. Od 15 hodin pak následují koncerty duchovní hudby v kostelích v Nechanicích a Novém Bydžově a v kapli Dolní Přím. Vyvrcholením dne bude od 19 hodin Galakoncert všech sborů v Kulturním domě v Nechanicích.

V neděli se sbory rozloučí s Nechanicemi v 10 hodin „Zámeckým sborovým matiné“ v prostorách zámku Hrádek u Nechanic. A na rozloučenou si všichni mohou pochutnat na tradičním „Goulache Cantare“.

Takže nyní jsme připraveni a moc se těšíme na dvě stovky zpěváků. Přijeďte se podívat a zaposlouchat se.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)