VUS Pardubice se s laskavou žádostí obrací na širokou veřejnost

K letošnímu roku, kdy si připomínáme 50. smutné výročí úmrtí našeho světově uznávaného hudebního skladatele Bohuslava Martinů, jsme rozpracovali projekt skládající se z jeho tří kantát na texty básníka Miroslava Bureše. Romance z pampelišek, Legenda z dýmu bramborové nati a Mikeš z hor.



Milan Linhart, pátek 13. března 2009
Magazín > Zprávičky

Provedení kantát B. Martinů by se mělo postupně uskutečnit celkem třináctkrát a to ne jen v Českých městech (Pardubice, Praha, Poříčí u Litomyšli, Vanovice okr. Blansko), ale i na Slovensku.

V této věci nastal vážný problém. Naši stálí sponzoři z důvodu Světové krize odmítají naše žádosti na spolupráci letošním roce. Pořadatelé v koncertů nemohou dodržet předjednané příspěvky. Ministerstvo, školství mládeže a tělovýchovy změnilo priority podpory mládežnických organizací v letošním roce a neposkytlo nám dotaci na pravidelnou činnost. Toto nás velmi omezí, jak v přípravě, tak i v realizaci akce jako takové.

Žádáme každého, kdo je ochoten pomoci v této věci, aby nám poskytl jakýkoli příspěvek, nebo i anonymní dar na účet VUS Pardubice u Raiffeisenbank a.s. č. 2079801001/5500. Pokud by někdo měl zájem o prezentaci v materiálech akce a mohl poskytnout finance za prezentaci svého podnikatelského záměru, nechť nás kontaktuje e-mailem: vus@upce.cz.

První z koncertů, kantáta Romance z pampelišek, se uskuteční již v neděli 5. dubna 2009, v Pardubicích v prostorách kostela Československé církve Evangelické.

Děkujeme za pochopení a věříme, že touto cestou najdeme příznivce našeho Vysokoškolského uměleckého souboru Pardubice a díla Bohuslava Martinů.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)