Tradiční adventní koncert ve Velké Lhotě

Vážení přátelé, dovolte, abychom vás pozvali do Velké Lhoty na tradiční adventní koncert. Ten letošní bude uzavírat již 5. ročník koncertních sezón, které se ve Velké Lhotě konají. Pěvecký sbor Festivia Chorus si tentokrát jako hosty pozval Brněnský studentský komorní orchestr z brněnské konzervatoře a Pacholata Dačická (umělecký vedoucí Richard Šeda) ze Základní umělecké školy v Dačicích.



Jitka a Josef Čudlých, čtvrtek 26. listopadu 2009
Magazín > Sborový život

Všichni společně zahrají a zazpívají vánoční písně z České mariánské muziky barokního skladatele Adama Michny z Otradovic, který působil v nedalekém Jindřichově Hradci. V letošním roce si připomínáme 333 let od jeho úmrtí. Jejich součástí je například známá píseň Chtíc, aby spal nebo Vánoční rosička.

Brněnský studentský komorní orchestr zahraje také Divertimento D dur K. 136 od Wolfganga Amadea Mozarta. Nebudou chybět ani lhotecké památkově chráněné varhany, kterých se letos opět ujme lhotecká varhanice a sbormistryně Festivie Jitka Čudlá. Zahraje staré české varhanní pastorely. Před koncertem a po koncertě bude u vánočního stromu vytrubovat Žesťový soubor ZUŠ Dačice (umělecký vedoucí Stanislav Kamínek). Společně s tímto souborem a s varhanami si budou moci všichni návštěvníci na závěr zazpívat několik koled.

Velkolhotecký adventní koncert se koná v sobotu 12. prosince 2009 od 19:00 hodin na obvyklém místě – v horním kostele Evangelického tolerančního areálu ve Velké Lhotě. Vstupné je jednotné a činí 80 Kč. Vzhledem k očekávanému velkému zájmu o vstupenky jsme opět pro naše posluchače připravili předprodeje vstupenek. Zájemci si budou moci vstupenky zakoupit od pondělí 30.11. v Knihkupectví pana Hejla v Dačicích a na Informačním centru na radnici v Telči.

Kontakt: www.festivia.cz ; www.koncerty-velkalhota.estranky.cz

Naši hlavní partneři: Ministerstvo kultury ČR, Waldviertler Sparkasse von 1842 AG, .A.S.A. spol. s r. o., suNEXO – reklamní agentura Dačice

Naši partneři: Obecní úřad Volfířov, Truhlářství a zámečnictví Vladimír Tůma, Dačice, Autoškola Antonů Pavel, Dačice, Zahradnictví Kopřiva Velká Lhota, CompOn Telč

Mediální partner: Ozvěny Jihozápadní Moravy


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)