Vánoční koncert skupiny VOSK

Dopřejte si chvíli klidu a rozjímání s nádhernou hudbou. Zastavte se uprostřed příprav na vánoční svátky a nechte se unášet krásnou atmosférou vánočního koncertu, na kterém zaznějí duchovní skladby, adventní písně, spirituály a české i světové vánoční koledy v podání vynikající mužské vokální skupiny VOSK. Z koncertu odejdete zcela jistě obohaceni o krásný umělecký zážitek.



Margita Losová, neděle 19. prosince 2010
Magazín > Sborový život

Z archivu VOSKu

Mužská vokální skupina VOSK vznikla roku 2006 v Praze. Pod vedením sbormistrů Jana Zapletala a Davida Nykla sdružuje dvanáct bývalých členů známého pražského chlapeckého sboru Pueri gaudentes. I přes svoji krátkou existenci má VOSK na svém kontě celou řadu úspěchů na soutěžích sborového umění a zařadil se mezi nejlepší mužské vokální soubory u nás. Pražskou hudební scénu obohacuje již pravidelným cyklem tematicky laděných celovečerních koncertů. Repertoár vokální skupiny VOSK čítá bezmála stovku skladeb. Kopíruje důležité etapy vývoje evropské hudby a zahrnuje pestrou škálu skladeb od středověkých madrigalů až po skladby posledních dvou století.

Vokální umění souboru si můžete vychutnat na jejich studiovém CD "Galantně-negalantně" nebo přímo na tomto vánočním koncertě. Soubor mladých vynikajících zpěváků je zárukou krásného hudebního zážitku.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)