Jarní koncert Ostravského dětského sboru

V neděli 17. dubna 2011 se konal ve společenském sále Domu kultury města Ostravy tradiční Jarní koncert Ostravského dětského sboru ZUŠ E. Marhuly.



Milan Chromík, pátek 22. dubna 2011
Magazín > Sborový život

Ostravský dětský sbor

Sálu zaplněnému především rodiči , bývalými členy a přáteli sboru se nejdříve představili zpěváčci přípravných oddělení Skřivánci., Slavíci a Kosi ve skladbách P.Ebena, J. Laburdy a J. Říhy. Vystoupení těchto nejmenších svým podmanivým zpěvem navodilo srdečnou atmosféru celého koncertu

Ve druhé části nastoupily dívky z Komorního dívčího sboru, které pod vedením svého sbormistra Milana Chromíka a za brilantně předvedeného flétnového partu Martinou Gerhardovou, předvedly velmi sugestivně a technicky dokonale cyklus Jiřího Temla „Moravské písničky“ na texty slovácké lidové poezie.

Po nástupu koncertního oddělení Ostravského dětského sboru se pódium rozzářilo modrobílou barvou. Posluchači mohli slyšet řadu nových skladeb. Mezi nejzajímavější patřil cyklus od Jiřího Temla na texty jihočeské poezie „Písničky ze studánky“, které zazněly ve své premiéře. Náročný sborový part byl v naprosté symbióze s virtuózně hrajícím houslistou Romanem Mžikem , členem JFO a Terezou Rekovou na bicí.

Program koncertu vrcholil úpravami lidových písní a skladbami „Na našem sádku“ P. Ebena a „Ešče si zazpívám“ M. Raichla.

Závěr koncertu patřil skladbám japonských skladatelů k 10. výročí od koncertního turné sboru po japonských městech Hamamatsu, Nagoya , Toyota a Okazaki. Srdečnou atmosféru v sále umocnila přítomnost Dr. Atsushi Takahashiho a jeho choti z japonské ambasády v Římě. Závěrečnou skladbu koncertu s výborným klavírním doprovodem Agáty Hypšové , „Believe“ , jejímž obsahem bylo vyjádření solidarity s těžce zkoušeným lidem v Japonsku, ostravské publikum odměnilo bouřlivým potleskem.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)