Tradiční adventní koncert ve Velké Lhotě

Festivia Chorus letos na adventní koncert pozval varhaníka Martina Jakubíčka

Již mnoho hudbymilovných obyvatelů Dačicka, Telčska a Studenska si zvyklo v době předvánoční navštívit adventní koncert ve Velké Lhotě. Ve zdejším horním evangelickém kostele (součást Evangelického tolerančního areálu) se pořádají tyto koncerty již sedmým rokem. Místní pěvecký sbor Festivia Chorus na ně zve hosty – byl to nezapomenutelný Radovan Lukavský, Alfred Strejček, Richard Novák, Ladislav Lakomý a další, naposledy vloni folková skupina Jen tak tak a Třeboňští pištci.



Jitka Čudlá, pátek 25. listopadu 2011
Magazín > Sborový život

Adventní koncert Festivia Chorus

Festivia Chorus

Letos nás při organizaci koncertu provázela smůla. Dokonce hned několik oslovených umělců nám muselo odříct, většinou z časových důvodů, pan Marek Eben ze sympatického důvodu, že se stará o svou nemocnou manželku, paní Marta Kubišová odřekla z důvodu velké zimy v kostele. Ale v létě máme v kostele teplo a tak se budeme někdy těšit na pěkný letní koncert s paní Kubišovou!

Nakonec nás napadlo oslovit významného českého varhaníka Martina Jakubíčka. Martin má k Velké Lhotě a jejím památkově chráněným varhanám osobní kladný vztah, neboť zde natáčel se svou kolegyní Jiřinou Dvořákovou varhanní CD. (Bude na koncertě k dostání.) Martin měl ve svém kalendáři jediné termínové okénko, které jsme rádi okamžitě obsadili! Letošní adventní koncert ve Velké Lhotě bude tedy v sobotu 10. prosince od 18 hodin.

Martin Jakubíček se narodil v roce 1965 v Brně v rodině hudebníka. V Brně vystudoval konzervatoř a JAMU a stále zde žije. Hraje na varhany, cembalo a kladívkový klavír a je velmi vytíženým a všestranným umělcem. Kromě sólových vystoupení se věnuje také komorní hudbě, je uměleckým vedoucím a členem několika souborů. Spolupracuje také se sbory a orchestry. Je také vynikajícím improvizátorem, získal několik cen v mezinárodních varhanních soutěžích.

Kromě Martina Jakubíčka samozřejmě vystoupí i domácí komorní pěvecký sbor Festivia Chorus se svou sbormistryní Jitkou Čudlou. Na programu bude především stará i novější česká vánoční hudba.

Vstupenky si mohou zájemci zakoupit v předprodeji v Dačicích v knihkupectví pana Hejla (vedle Sportlovu) a to od pondělka 5. prosince. Případné zbylé vstupenky budou v dispozici 30 minut před začátkem koncertu v kostele. Cena vstupenky je 100 Kč (pro děti 50Kč), zájemci si mohou předem v předprodeji vybrat ve které řadě chtějí sedět.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)