Vychází nový CANTUS!

První číslo v pořadí již dvacátého třetího ročníku přináší rozhovor Filipa Hořínka s úspěšným mladým dirigentem Michalem Hájkem (foto na titulní straně).



Karel Kašák, čtvrtek 29. března 2012
Magazín > Zprávičky

Obálka 92. čísla časopisu Cantus

V kapitole Osobnosti a soubory se dál dočtete o dirigentu Miloslavu Krejzovi, Josefu Baierlovi ze Sušice, Vlastimilu Podlenovi a řadě sborů s dlouholetou tradicí.

O festivalu EuroChoir 2012, unikátním evropském projektu, který se uskuteční poprvé v naší republice letos v červenci, přinášíme podrobnou informaci na straně 14. Festival Plzeňské notování otevírá ohlednutí za řadou festivalových akcí závěru minulého roku.

Recenzi nové učebnice pro sbormisty Jiřího Koláře a Ivany Štíbrové „Základní problémy sborové interpretace“ doplňuje ukázka v kapitole Duchovní hudba.

V letošní ročníku se vracíme po čase k rubrice Střípky z notévého archivu UČPS. Autrem první části je čerstvý šedesátník Zdeněk Vimr. Článek o plzeňském koncertu k jeho jubileu i dalších zajímavých sborových akcích doma i v zahraničí plní kapitolu Z koncertního života.

Nechybí stálé rubriky, ani notová příloha. Stejně jako vloni, najdete v letošní „jedničce“ obsah minulého ročníku Cantus s letopočtem 2011.

Obsah nového čísla časopisu Cantus


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)