Chorus Angelus opět slaví stříbrný úspěch!

V sobotu 11. dubna ráno byly děti z přípravných oddělení dětského pěveckého sboru Chorus Angelus již na cestě do Prahy, zatímco jejich kamarádi a sourozenci ještě spali. Třicet jedna malých zpěváčků se chystalo na společné soutěžní vystoupení na festivalu dětských pěveckých sborů Zahrada písní 2015, který se už po desáté konal v Kulturním centru Zahrada v Praze na Chodově. Chorus Angelus se této celorepublikové prestižní soutěže účastnil již minulý rok.



Jitka Jarošová a Simona Kysilková Šnajperková, středa 6. května 2015
Magazín > Sborový život

Chorus Angelus

Letos se na Zahradě představily spojené sborové přípravky ze základních škol Černošice, Dobřichovice a Řevnice pod vedením sbormistryně Ludmily Plzákové a za klavírního doprovodu druhé sbormistryně a klavíristky sboru Ivany Kylarové. Na zobcové flétny zahrály Alexandra Barkerová a Tereza Mráčková ze Základní umělecké školy v Černošicích. Před zcela zaplněným sálem a odbornou i dětskou porotou zaznělo sedm sborových skladeb, mimojiné od Petra Ebena či Václava Trojana. Děti navázaly na úspěch svých starších kamarádů a opět si vyzpívaly v 1. kategorii stříbrné pásmo. Gratulujeme!

Velké poděkování jim patří nejen za krásné zpívání, ale především za vzorné chování a disciplínu po celou dobu konání akce. Velký dík náleží též rodičům, kteří děti povzbuzovali, vozili je na společné zkoušky a byli včas připraveni u autobusu.

Chorus Angelus by rád pozval všechny příznivce dětského sborového zpěvu na své květnové koncerty v neděli 10. května od 17.15 hodin na Staročeských májích v Mokropsech a ve středu 20. května od 18 hodin na Jazz Černošice 2015 v Club Kině, kde sbor zazpívá společně s Canto Carsem. V sobotu 30. května se Chorus Angelus chystá na pěveckou soutěž Brdský kos v zámecké zahradě v Mníšku pod Brdy (začátek soutěže od 14 hodin) a v neděli 31. května od 9.30 hodin připravuje oslavu k Mezinárodnímu dni dětí v MMX Pivovaru v Letech.

Své 30. výročí existence pak oslaví Chorus Angelus velkým koncertem v reprezentativních prostorách pražského Hlaholu ve čtvrtek 11. června 2015 od 18 hodin. Vystoupí také bývalí členové a sbormistři. Zazní především česká tvorba.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)