Evropský festival duchovní hudby Šumava-Bayerischer Wald podevatenácté

K završení druhé dekády svého trvání se nezadržitelně blíží Evropský festival duchovní hudby Šumava-Bayerischer Wald. Představuje jediný sborový festival jihozápadních Čech s mezinárodním přesahem a jako takový se těší podpoře Unie českých pěveckých sborů. Letošní 19. ročník se uskutečnil ve dnech od 8. května do 7. června.



Jiří Strašek, pátek 21. srpna 2015
Magazín > Sborový život

Jitříčko Hradec Králové na Evropském festivalu duchovní hudby Šumava-Bayerischer Wald 2015

Jiří Strašek / Evropský festival duchovní hudby Šumava-Bayerischer Wald

Festival zahájil bravurní výkon padesátičlenného karvinského Sboru přátel zpěvu Permoník v rámci zahajovacího koncertu festivalu konaného 8. května v dolnobavorském Plattlingu pod elektrizujícím vedením Martiny Juríkové.

U příležitosti 330. jubilea klatovského mariánského zázraku provedlo 9. května českoskalické vokálněinstrumentální těleso Consortio Melcelii mariánské nešpory českého barokního skladatele Jiřího Melcelia.

Druhý festivalový víkend se nesl ve znamení intenzivní spolupráce s bavorskými farnostmi a zdejšími pěveckými a instrumentálními tělesy. Do festivalu se zapojil lamský Gospelchor All generations pod vedením zdejšího regenschoriho Rudiho Graßla, který 16. května koncertoval v Klatovech, a lamské mužské kvarteto Lamer Winkl Vierg´sang, jež následujícího dne vystoupilo v Blovicích.

Celý článek si můžete přečíst v druhém letošním čísle časopisu Cantus.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)