Kühnův smíšený sbor představí v nadcházející sezóně autorský projekt Zpívejme!

Kühnův smíšený sbor představí v nadcházející sezoně sérii koncertů a workshopů pod názvem Zpívejme!, což je zároveň jediný projekt v České republice v oblasti vážné hudby, který získal podporu prostřednictvím grantu EEA z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Kühnův smíšený sbor je jediným profesionálním sborovým tělesem, který tento grant obdržel.



Petr Dyrc, úterý 8. září 2015
Magazín > Sborový život

Kühnův smíšený sbor a Marek Vorlíček

Petr Dyrc / Kühnův smíšený sbor

Zpívejme! je série koncertů a hudebních workshopů se společenským přesahem a multikulturním zaměřením. S Kühnovým smíšeným sborem bude v rámci projektu spolupracovat přední norská sbormistryně a partnerka projektu Tone Bianca Sparre Dahl a dva menší neprofesionální pěvecké sbory vedené Radkou Dimitrovovou: Sbor Modré školy s poloviční účastí romské minority a Sbor Blue Band Praktické školy skládající se z členů s kombinovanými vadami s mentálním postižením.

Projekt se zaměřuje v neposlední řadě na soudobou hudbu a usiluje o podporu současné skladatelské tvorby. Program koncertů je zaměřen na soudobé autory. Dvě skladby vzniknou přímo pro Kühnův smíšený sbor a budou premiérovány během koncertní série.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)