Dívčí pěvecký sbor Ars voce „nelení“

Dívčí pěvecký sbor Ars voce při SPgŠ a SOŠ Krnov „nelení“, zaznělo z úst sbormistra Mgr. Kamila Trávníčka. Toto těleso v těchto dnech rekonstruovalo své webové stránky, za podpory mladých kolegů A. Žáčka a Ing. M. Pethse. Prezentace na internetových stránkách je na špičkové úrovni a kromě informací o dění sboru, nahrávkách, fotografiích akcí a jednotlivých členů, můžete pro zpestření zanechávat různé vzkazy, a nebo případně vkládat různé obrázky.



sboroví přátelé Ars voce, pátek 3. prosince 2004
Magazín > Sborový život

„Holky jsou spokojené a věřím, že pro širokou veřejnost a skalní příznivce našeho zpěvu se stanou příjemným vodítkem a informátorem o činnosti Ars voce.“ Stránky naleznete na adrese www.spgs.cz/test .

To ovšem není zdaleka vše co nového Ars voce připravuje. Kromě koncertů a zájezdů do zahraničí –Bühl v Německu, Saint a Gréve ve Francii apod., vydatně prezentuje svou činnost na poli domácím. Během pololetí tohoto školního roku má na seznamu přes 20 vystoupení. Mezi poslední velké události patří zahajovací koncert Krnovských hudebních slavností, kde účinkoval po boku DPS Domina z Opavy, Schola Gregoriana z Prahy, flétnového virtuóze Jiřího Stivína aj. Zahajoval Hudební festival Krnovské kultury. Účastní se benefičních koncertů, vystoupení pro město Krnov apod. Výčet je doopravdy velmi bohatý.

„Komu se nelení ten zpívá v Ars voce.“ Jako další perličkou na pomyslném dortu je příprava prvního profilového CD s názvem „Doteky tónů“. Více jsme se ovšem nedozvěděli. Sbormistr tají vše do posledního dechu. „Bude v lednu přátelé a bude k tomu vše co by mělo být u prvního nosiče. Krásný koncert spojený s křtem CD. A kdo ho bude křtít bude překvapení.“

Ale to stále není vše. Dívčí pěvecký sbor Ars voce vyhrál konkurz na mezinárodní pěvecký festival v Llangolloenu ve Velké Británii. Bude se ho účastnit na 6000 zpěváků z celého světa. „Konkurz byl velmi náročný a do poslední chvíle jsme nevěděli jak na tom jsme. Nakonec jsme se umístili do čtyřech kategorií. Mládežnické sbory, Starší dětské sbory, Lidová píseň a Ženské sbory, s případným postupem o cenu Sbor světa.“ Jen připomínáme, že velkým úspěchem každého sboru je samotná nominace do jedné z nabízených kategorií. Tak nám bylo řečeno u zasvěcených pedagogů a sbormistrů z Ostravské univerzity.

Čeká je tedy dlouhá cesta nejen do Anglie, ale možná ještě delší cesta za poznáním a překonáním sebe sama. Přejeme mnoho úspěchů a šťastné kilometry tam i zpět.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)