Festival dětských chrámových sborů v Praze podruhé

Už podruhé se v sobotu 3. listopadu 2018 v Praze konal Janušův festival dětských chrámových sborů a schol, tentokrát v aule pražského Arcibiskupského gymnázia na náměstí Míru.



J. Bartoš, středa 26. prosince 2018
Magazín > Sborový život

Dětský chrámový sbor Třeboň

Jaroslav Novák / Janušův festival

Na festival, který byl tentokrát celodenní, se sjelo pět dětských chrámových sborů a schol z pražské arcidiecéze (Kladno-Rozdělov, Vlašim, Beroun, Praha-Strašnice a Praha-Stodůlky) a také sbor z Třeboně v českobudějovické diecézi. Spolupořadatelem druhého ročníku byla Metropolitní kapitula u sv. Víta v Praze.

Při dopolední přehlídkové části tak obecenstvo mělo možnost shlédnout šest různorodých vystoupení, které sledovala i odborná porota složená ze tří členů nominovaných Společností pro duchovní hudbu (Josef Kšica), Unií českých pěveckých sborů (Petr Stratil) a Národním informačním a poradenským střediskem pro kulturu (Miloslava Vítková). Přehlídkovou část moderovala Marie Štěpánová.

Odpoledne se v rámci festivalového programu uskutečnil koncert Ztracené kapely, během něhož se porota setkala se sbormistry a vedoucími schol, aby jim sdělila své připomínky k vystoupení jednotlivých sborů a schol i náměty ke zlepšení jejich činnosti. Festival byl zakončen mší sv. v kostele sv. Ludmily. Termín třetího ročníku byl předběžně stanoven na sobotu 23. listopadu 2019.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)