Zcela mimořádný, jedinečný a dlouho připravovaný koncert Když je klukům do zpěvu

Koncert se koná u příležitosti vyvrcholení 20. koncertní sezóny Chlapeckého sboru BONIFANTES a 50. koncertní sezóny Komorní filharmonie Pardubice. Uskuteční se ve středu 27. března 2019 od 19:30 hodin v Sukově síni Domu hudby v Pardubicích.



Iva Rotreklová, čtvrtek 21. března 2019
Magazín > Sborový život

Bonifantes

Iva Rotreklová / Když je klukům do zpěvu

Nestává se každý den, aby na koncertě zazněly hned 3 premiéry. Jan Jirásek, autor filmové hudby a držitel několika Českých lvů, složil přímo pro Bonifanty kantátu Píseň Davidova. Ve světové premiéře též zazní kantáta Jana Vičara Tempuv Iuvenis, Čas mládí, která je jakousi parafrází na Orffovu Carminu buranu. V české premiéře se představí slovenský autor Luboš Bernáth se svým cyklem pro mužský sbor a orchestr Tretia kniha žalmov. Hudební tečkou bude uvedení Missy Festivy amerického autora Johna Leavitta. Tuto skladbu už v podání Bonifantů znáte, poprvé ji uvedeme v originální verzi s orchestrem.

Premiérám budou naslouchat i autoři jednotlivých skladeb, součástí koncertu bude i křest CD s hudbou Jana Jiráska When the Soul Speaks, které nám nedávno vyšlo v USA.

Těšíme se, že tento svátek hudby prožijete s námi.

Vstupenky k prodeji zde


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)