Španělská zastavení Ondrášku - jarní zájezd do Katalánska

Komorní sbor úspěšný na mezinárodním sborovém festivalu v Lloret de Mar

Katalánské letovisko Lloret de Mar se po pět prosluněných dní (24. až 28. března 2019) stalo domovem mezinárodního sborového festivalu s Golden Voices of Montserrat.



Ondrášek, neděle 26. května 2019
Magazín > Zprávičky

Komorní sbor Ondrášek v Lloret de Mar

archiv sboru / //www.ondraseknj.cz/

Krásná destinace, příjemné klima a především sborový zpěv přilákal Ondrášky a dalších 17 sborů z 11 zemí Evropy, Asie a Jižní Ameriky k účasti na tomto festivalu.

Nutno podotknout, že se tato sborová soutěž rozhodně neřadí mezi prestižní světové festivaly, nicméně bylo k slyšení několik pozoruhodných výkonů (Litva, Lotyšsko, Ukrajina). Hlavní festivalovou cenu si vyzpíval japonský středoškolský sbor z Tokia, který upoutal skvělou hlasovou technikou a výběrem zajímavého a náročného repertoáru. Komorní sbor Ondrášek se představil v kategorii Duchovní hudba a v kategorii Mládežnické sbory do 26 let. V obou kategoriích si naše dívky vyzpívaly 1. cenu a jednoznačné patřily k tomu nejlepšímu, co festival mohl nabídnout.

Po organizační stránce byl festival zabezpečen velice solidně s menšími výhradami k výběru soutěžního místa. Ubytování a stravování skýtal hotelový komplex Don Juan na vysoké úrovni. Největším zážitkem všech zpěváků byla přítomnost na poledním koncertě chlapeckého sboru Escolania de Montserrat, který působí při benediktinském klášteře Montserrat. Jedná se o jedno z nejmagičtějších poutních míst na světě, kam ročně putuje statisíce poutníku k Černé Madoně.

Sečteno a podtrženo: poslední březnový týden byl pro náš Komorní sbor krásným zastavením v nádherném koutu Španělska, kam bychom se jednou chtěli vrátit.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)