A JE TO TU - Sušický dětský sbor chystá velkou narozeninovou oslavu

Padesátiny si připomenou koncertem, plesem i retrospektivní výstavou

Sbor je mužského rodu, proto nemusí své stáří tajit. Zvláště v tomto případě, když jeho členy jsou děti, rodiče i prarodiče obou pohlaví.



J. Baierl, neděle 16. června 2019
Magazín > Sborový život

Logo solav SDS

archiv sboru / http://www.50sds.cz/

Z pěveckého kroužku se vyklubal sbor v počtu 160 dívek a 40 chlapců. Dávno už by tuto velkou rodinu tatík Pepča neuživil ani neuhlídal. Ale naštěstí jsou tu obětaví rodiče, sbormistři, klavíristé, spolek přátel, ředitelé a město Sušice, kteří svému SBORU neustále pomáhají.

Oslavit padesáté narozeniny s dvoustovkou dětí by dnes nebylo tak těžké, ale co těch dalších 150 - 200 bejvaláků, kteří přijedou z blízka i z daleka? A určitě mezi nimi budou i profesionální muzikanti a zpěváci a další nové soubory. No, uvidíme, nějak to dopadne. Kdy? 11. a 12. října tohoto roku.

Abychom si osvěžili některé sborové hity sejdeme se na několika zkouškách. Červnové setkání bývalých členů SDS se uskuteční v sobotu 22.června od 16. hodin v ZUŠ Sušice.

PROGRAM OSLAV

Pátek 11. října 2019

19 00 Výroční koncert SDS - Sokolovna Sušice, vystoupí všechna oddělení SDS a bývalí členové

Sobota 12. října 2019

10 00 Slavnostní průvod městem Sušice - Se zpěvem na rtech centrem Sušice až na náměstí a možná ještě dál ...

10 00 - 16 00 Naučná zkratka Pepči Baierla - Sušicí po stopách SDS i jeho zakladatele.

14 00 Vernisáž výstavy 50 let SDS - Galerie Sirkus Sušice

19 00 Sborový ples - Sokolovna Sušice, zahrají: TopBand & Brass Avenue

Sušický dětský sbor (SDS)

... působí v malebném městě Sušici, které leží na řece Otavě v jihozápadních Čechách. Sbor byl založen v roce 1969 sbormistrem Josefem Baierlem. Ve sborovém zpívání je zapojeno přes dvě stě dětí ve věku od 5 do 19 let. Zřizovatelem je Základní umělecká škola v Sušici, mimoškolní činnost řídí Spolek přátel Sušického dětského sboru (SPSDS). Sborový repertoár je velmi různorodý, snaží se zpěváky i posluchače koncertů zaujmout celou šíří hudebního umění a zahrnuje také všechna hudební období od středověké chorální hudby až po moderní skladby současných autorů a lidové písně, včetně písní „populárních“ např. od skupin Beatles a Queen. Po celou dobu své činnosti sbor spolupracuje s významnými hudebními skladateli a textaři (Miroslav Raichl, Václav a Ivo Fischerovi, Věroslav Neumann a Aleš Březina), kteří sboru věnovali sboru některé ze svých kompozic. Dramaturgii sboru obohacují choreografická ztvárnění některých skladeb pod vedením Svatavy Čížkové a Hany Kopové z tanečního oddělení ZUŠ (např. Otvírání studánek Bohuslava Martinů).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)