Pěvecké sdružení Kopřivnice vstupuje do další umělecké etapy

Pomyslnou taktovku tělesa převzal hudební skladatel a sbormistr Jiří Najvar.

Pěvecký sbor Kopřivnice - sbor s bohatou historií, jehož čestnými členy byli např. Antonín Tučapský a Leoš Janáček vystupuje nejen v regionu lašských Beskyd.



Marcela Šumberová, pondělí 7. října 2019
Magazín > Zprávičky

Jiří Najvar

-archiv- / http://www.jirinajvar.cz/

Pěvecké sdružení Kopřivnice je mezigenerační pěvecký sbor s celoroční koncertní činností v regionech okolních měst lašských Beskyd. Repertoár tvoří skladby starých mistrů až po novodobé moderní žánry. Nově se ujímá pomyslné sborové taktovky mladý hudební skladatel a sbormistr Jiří Najvar, který se po 15 letech vrátil do svého rodného kraje. Sbor do svých řad zve nadšené zpěvačky a zpěváky, kteří mají chuť zpívat v amatérském prostředí s profesionálním nasazením každé úterý od 19:00 do 21:30 hod. ve zkušebně Katolického domu v Kopřivnici a pravidelně se účastnit koncertních a jiných zajímavých sborových aktivit. Zájemci, mohou přijít kdykoliv na zkoušku, nebo oslovit sbormistra na tel: +420 721 213 734, mail: info@jirinajvar.com, nebo předsedkyni sboru Marcelu Šumberovou na tel: +420 736 639 398, mail: MSumberova@seznam.cz.

Hudební skladatel a sbormistr Jiří Najvar stanul jako umělecký vedoucí, dirigent, či sbormistr před předními sborovými tělesy jako např.: Český filharmonický sbor Brno (zakladatel Petr Fiala), Mužský sbor moravských učitelů (PSMU – zakladatel Ferdinand Vach), ženský sbor Ferdinanda Vacha, Vox Iuvenalis (zakladatel Jan Ocetek), Ostravský dětský sbor, a další. Spolupracoval také s orchestry - Moravská filharmonie Olomouc, Pražská komorní filharmonie, Filharmonie Brno, Chordata Brno, Komorní orchestr Kopřivnice, ať už jako dirigent nebo skladatel. Kompozici vystudoval u Milana Báchorka (Janáčkova konzervatoř Ostrava) a Dana Dlouhého (JAMU Brno). Sbormistrovství absolvoval u prof. Lubomíra Mátla a prof. Blanky Juhaňákové. Orchestrálnímu dirigování se věnoval u Jakuba Kleckera na JAMU a Johanesse Wildnera na Universität für Musik und darstellende Kunst ve Vídni. Jako skladatel má mimo jiné na kontě několik premiér vlastních oper a ocenění OSA – nejúspěšnější mladý autor vážné hudby za rok 2017.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)