Classic Prague Awards 2019 byly udíleny 18. ledna v prostorách Obecního domu v Praze.

Ceny klasické hudby znají své vítěze

Křišťálové trofeje se poprvé dočkal například Český filharmonický sbor Brno v kategorii Vokální výkon. Classic Prague Awards 2019 byly udíleny 18. ledna v prostorách Obecního domu v Praze.



Jana Suja, úterý 21. ledna 2020
Magazín > Zprávičky

CPA Vítěz vokální kategorie

archiv festivalu / http://classicpragueawards.eu/

Předávání trofejí s grafikou Janáčkovy partitury se ve všech deseti kategoriích konalo už počtvrté. Z vítězství se znovu radovala například Česká filharmonie v rámci kategorie Orchestrální výkon. „Obecní dům opět hostil přední umělce tuzemské klasické hudby. Dramaturgicky i soutěžně se podle nás podařilo propojit stálice a legendy s novými vycházejícími talenty,“ míní prezident soutěže Petr Stuchlík, který je zakladatelem jediných cen klasické hudby v České republice a dlouholetým podporovatelem české kultury. Cenu za Celoživotní přínos obdržel dirigent Vladimír Válek a za Propagaci české hudby v zahraničí si osobně odnesl klavírista Garrick Ohlsson, „Jsem nesmírně rád, že si tento světově uznávaný umělec našel ve svém nabitém programu čas a přijel si pro cenu osobně. I to je pro nás důkaz, že ceny Classic Prague Awards mají smysl,“ komentuje Jiří Besser ředitel soutěže, mezi jejíž držitele z minulých let patří osobnosti jako Jiří Bělohlávek, Zuzana Růžičková či Ivo Kahánek.

Z vítězství se znovu radovala například Česká filharmonie v rámci kategorie Orchestrální výkon. „Obecní dům opět hostil přední umělce tuzemské klasické hudby. Dramaturgicky i soutěžně se podle nás podařilo propojit stálice a legendy s novými vycházejícími talenty,“ míní prezident soutěže Petr Stuchlík, který je zakladatelem jediných cen klasické hudby v České republice a dlouholetým podporovatelem české kultury. Cenu za Celoživotní přínos obdržel dirigent Vladimír Válek a za Propagaci české hudby v zahraničí si osobně odnesl klavírista Garrick Ohlsson, „Jsem nesmírně rád, že si tento světově uznávaný umělec našel ve svém nabitém programu čas a přijel si pro cenu osobně. I to je pro nás důkaz, že ceny Classic Prague Awards mají smysl,“ komentuje Jiří Besser ředitel soutěže, mezi jejíž držitele z minulých let patří osobnosti jako Jiří Bělohlávek, Zuzana Růžičková či Ivo Kahánek.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)