Ohlédnutí za vánočním koncertem Iuventus, gaude!

Koncert v Eurocentru

Ve zcela vyprodaném sále Eurocentra se v neděli 22. prosince uskutečnil předvánoční koncert dětského pěveckého sboru při jablonecké ZUŠ nazvaný Vánoce s Iuventus, gaude! - Česká mše vánoční (J. J. Ryba).



nasejablonecko.cz, čtvrtek 23. ledna 2020
Magazín > Zprávičky

Iuventus Gaude!

Martin Morávek / http://www.zusjbc.cz/

Večer zahájil koncertní sbor slavnostní skladbou z Händelova Mesiáše. Poté se postupně představily děti ze všech přípravných sborových oddělení ZUŠ. Nejprve pod vedením Blanky Šubrtové vystoupily nejmenší Pueri, gaudete!, které vystřídaly Liberi, gaudete! pod vedením Anežky Šebové. Obě přípravky si pro diváky nacvičily vánočně laděný program zahrnující české lidové písně se zimní tématikou a české koledy.

Originální pásmo z období Adventu si připravil chlapecký sbor Domni, gaudete!, který slovem a zpěvem doprovázeli členové koncertního sboru. Následovalo vystoupení nejstaršího přípravného sboru Amici, gaudete!, který předvedl samostatně tři skladby, mimo jiné například originální skladbu Andyho Becka Jazz cantate. Poté se připojil koncertní sbor a společně zazpívaly Jubilate Deo skladatele Jaye Althouse.

Vánoce s Iuventus, gaude! - Česká mše vánoční
Jak napovídá název koncertu, hned po přestávce čekalo na diváky provedení nejznámější české vánoční mše Hej, mistře od Jakuba Jana Ryby. Za doprovodu vánočního orchestru Pavla Hübnera zpívali hostující sólisté a děti Iuventus, gaude!, ke kterým se v rolích andílků připojili také Amici, gaudete!

Na samý závěr koncertu zazněla celým sálem koleda Narodil se Kristus Pán v podání dětí i jejich rodičů a ostatních dospělých. „Děkujeme všem účinkujícím v čele se sbormistrem Tomášem Pospíšilem za jejich trpělivost a čas, který věnovali přípravám koncertu. Odměnou jim byl bouřlivý potlesk všech přítomných. Děkujeme rodičům za jejich podporu a věříme, že všichni posluchači budou rádi vzpomínat na tento hudební zážitek. V neposlední řadě děkujeme všem sponzorům a podporovatelům. Akce proběhla za finanční podpory statutárního města Jablonec nad Nisou," dodala za sbor Jitka Holová.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)