Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř zazpívají ve středu v České televizi a Českém rozhlase

Není nutno nezpívat - přidejte se k písni

Ve středu 25. 3. ve 12.30 nás Zdeněk Svěrák povzbudí svým slovem a spolu s Jaroslavem Uhlířem zazpívá píseň není nutno. Připojme se k nim. Na ČT1, na stanicích Českého rozhlasu, Evropě 2, Frekvenci 1 a dalších stanicích.



Spolek Piána na ulici, úterý 24. března 2020
Magazín > Zprávičky

Není nutno nezpívat!

Spolek Piána na ulici / www.neninutno.cz

Pojďme se na dálku spojit. Každý ze svého pokoje a se svým hudebním nástrojem. Udělejme v jeden moment něco tvořivého a vyšleme zpívané poděkovaní všem, kteří tam venku pracují v první linii proti pandemii - zdravotníkům, novinářům, hasičům...

V Itálii si zpívali sousedé z balkónů, ve Španělsku policisté na ulicích, někde se tleská (už i u nás). Říká se, že co Čech, to muzikant. V domácnostech, obchodech, fungujících podnicích nebo na ulicích se ve středu na chvíli zastavme, vezměme do ruky hudební nástroj a zpívejme.

Místo symbolických tří minut ticha vyjádřeme zpěvem poděkování a podporu všem lidem v první linii boje s pandemií – lékařům, sestřičkám, lékárníkům, řidičům, hasičům, novinářům a dalším.

Otevřete okno. Sedněte k pianu, vytáhněte kytaru, trubku, housle nebo třeba pokličky z kuchyňské linky a po odpočítání začněte hrát píseň Není nutno. Pokud doma hudební nástroj nemáte, nevadí! Zpívejte spolu s rádiem nebo televizí, kde se přidáte ke Zdeňkovi Svěrákovi, Jaroslavu Uhlířovi a dalším.

Organizátorem jsou přátelé lidí, kteří denně čelí pandemii, a Piána na ulici z.s.

Navštivte také www.neninutno.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)