Největší česká sborová událost se přesouvá na poslední říjnový víkend

Svátky písní se uskuteční v novém termínu

FESTIVAL SVÁTKY PÍSNÍ OLOMOUC

Vyjádření organizátorů k současné situaci - ohlášení změny termínu.



Marek Klimeš, čtvrtek 14. května 2020
Magazín > Sborový život

Předávání Grand Prix - SPO

archiv festivalu / https://festamusicale.com/

Vážení přátelé,

za celý projektový tým festivalu Svátky písní Olomouc bychom se touto cestou rádi vyjádřili k nastalé situaci ohledně šířícího se nového typu koronaviru, známého pod názvem SARS-CoV-19, který způsobuje onemocnění COVID-19. Stejně jako jiné státy, i Česká republika v této záležitosti podnikla nutné preventivní a racionální opatření. Jak jistě víte, v těchto dnech zažívají kulturní instituce nelehké dny a celoplošně zrušily své projekty po dlouhé týdny až měsíce. Považujeme to za zodpovědný krok. Situaci pozorně sledujeme, monitorujeme ověřené zdroje z celého světa a věříme, že jsme udělali vše proto, abychom ji dokázali co nejzodpovědněji vyhodnotit.

V souvislosti s těmito mimořádnými podmínkami, které se osobně dotýkají každého z nás, odkládáme termín Svátků písní Olomouc na 28. října – 1. listopadu 2020.

Doufáme, že se do této doby podaří šíření nákazy zastavit, kultura se stane opět součástí našeho každodenního života a státní hranice se znovu otevřou.

Všem kulturním institucím, festivalům a jejich zaměstnancům přejeme mnoho sil do dalších týdnů. V případě dalších nutných regulačních opatření vás budeme informovat na všech dostupných kanálech. S dotazy ohledně konání festivalu se obracejte na e-mail: production@festamusicale.com. Doufáme, že se s vámi všemi ve zdraví setkáme koncem října v Olomouci.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)