Pražský filharmonický sbor na letních koncertech

V pondělí 6. července budou znít od 16.00 hodin z Vrtbovské zahrady hlasy Pražského filharmonického sboru. V úpravě pro čtyřruční klavír a sbor zazní sborové scény z českých oper.



Mgr. Monika Havlová, středa 24. června 2020
Magazín > Zprávičky

Pozvánka na koncert

Pražský filharmonický sbor / Pražský filharmonický sbor

Po zrušení veškerých českých i zahraničních aktivit (celkem 60 koncertů a představení), kterých se měl Pražský filharmonický sbor zúčastnit v druhé polovině sezony (Praha, Hongkong, Salcburk, Hamburk, St. Gallen, Bregenz), se opět těšíme na své publikum. Premiéra skladby Alchymista od Lukáše Sommera, která měla zaznít na sborovém koncertě v květnu, byla přeložena na další sezonu, ale sbormistr Lukáš Vasilek připravil program, který je vhodný nejen na letní festival Smetanova Litomyšl, ale také pro širší publikum.

Hlavní sbormistr PFS Lukáš Vasilek přibližuje program koncertu těmito slovy: „V posledních deseti letech uzavíral Pražský filharmonický sbor každou svou koncertní sezonu na operních festivalech v Rakousku a Švýcarsku. Ještě na začátku roku se zdálo, že tomu tak bude i letos, jenže pak bylo najednou všechno jinak - festivaly byly zrušeny a my budeme přes léto doma.

Rozhodli jsme se proto uskutečnit několik koncertů v České republice a zůstat při tom ve stejném žánru, tedy v opeře. A protože jsme v Čechách, tak v opeře české. Vybírali jsme z děl našich nejlepších skladatelů - Smetany, Dvořáka, Janáčka a Martinů, a také ze slavných operet Oskara Nedbala.

Celý program je laděn převážně na "lidovou notu". Neuvádí jen notoricky známé operní sbory, ale i zajímavé kuriozity, které na našich jevištích znějí jen výjimečně. Abychom dodrželi všechna hygienická opatření, nebudeme vystupovat s orchestrem,ale s originálním doprovodem dvouručního a čtyřručního klavíru. Publikum se může těšit na koncert plný radosti a optimismu!“

Koncert je volně přístupný po zakoupení vstupenky do Vrtbovské zahrady v hodnotě 100,-

Pražský filharmonický sbor slaví v tomto roce 85 let od svého založení, vystupuje s prestižními tělesy a dirigenty mezinárodní hudební scény a patří mezi nejvyhledávanější evropské profesionální pěvecké sbory. Hlavním sbormistrem Pražského filharmonického sboru je od roku 2007 Lukáš Vasilek.Za dobu své práce v PFS dokázal sbor dovést k dokonalé interpretační úrovni nejen čistotou intonace,ale i nezaměnitelnou zvukovou plností.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)