Benefiční koncert na podporu varhan v Dobříši

GOSPEL SONGS zazpívá benefici

Vážení přátelé,

zveme Vás na benefiční koncert na podporu projektu obnovy dobříšských varhan, pořádaný v neděli 6. září 2020 od 19.00 hodin v Zrcadlovém sále dobříšského zámku.



Ivo Kylar, pondělí 24. srpna 2020
Magazín > Zprávičky

Zuzana Stírská a její Gospel

archiv festivalu / http://www.varhanydobris.cz/

Po dlouhé době způsobené korovinovou pandemií můžeme pořádat benefiční koncert pro Vás "naživo", samozřejmě za podmínek vzájemné ohleduplnosti a dodržení hygienických opatření nařízených vládou platných v den pořádání koncertu. Roušky s sebou, příp. budou k zakoupení před koncertem. Zuzana Stirská & Fine Gospel Time se představí klasickými gospely, namíchané z jazzu, rocku, soulu, blues, swingu a country.

Zuzana Stirská je česká zpěvačka a herečka. Už jako jedenáctiletá účinkovala v Semaforu v pořadech a hrách Jiřího Suchého „Ten pes je váš?“, „Čarodějky“, „Kytice“, „Plakala panna, plakala“. Zpívala také s Jiřím Helekalem, skupinami „Kroky“ Františka Janečka, Víťou Vávrou a „Maximem“ Petra Hanniga, country skupinou „Teskar“ a dalšími. V roce 1981 emigrovala do Německa, kde pod pseudonymem Susanna Prag probojovala mezi přední hvězdy tamní hudební scény, vystupovala s takovými hvězdami jako Mike Oldfield, James Last a další. Prošla různými hudebními žánry od semaforských písniček přes country, chanson, soul či jazz. V německém Göttingenu studovala hudební vědu a anglistiku a po sametové revoluci se přestěhovala s manželem i čtyřmi dětmi zpět do Prahy. Zde hostovala opět v Semaforu, kde pro ni Jiří Suchý napsal pořad „Zuzana se vrací“! Právě pro tento pořad založila v roce 1999 dnes již populární vokální sbor GOSPEL TIME, první gospelový soubor u nás. Od té doby absolvovala stovky koncertů u nás i v zahraničí, mnoho televizních vystoupení, ztvárnila také hlavní roli v televizním seriálu Tomáše Magnuska Stopy života. Vzhledem k tomu, že je velmi všestrannou zpěvačkou, výbornou klavíristkou a vtipnou vyprávěčkou, sklízí nejen úspěchy svým Gospel Timem, ale v poslední době i se svými stále žádanějšími sólovými koncerty. Nenechte si ujít její unikátní podání českých písní od Edit Piaf, písní z muzikálů Cats, Jesus Christ, z filmu Sestra v akci a mnoho dalších tradicionálů, lidovek či šansonů a to vše za vlastního klavírního doprovodu. Vstupenky lze zakoupit v informačním středisku města Dobříše na Mírovém náměstí tel. 318523422. Případné zbylé vstupenky budou ke koupi na zámku hodinu před koncertem. Polovina výtěžku je určena na podporu projektu obnovy dobříšských varhan.

Za Sdružení pro obnovu dobříšských varhan zve Ivo Kylar - předseda.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)