Zimní výstup na Říp 2020, tradiční akce ČHäS

Pozvánka ČHäS

V sobotu dne 19. prosince 2020 pořádá Česká Händelova společnost tradiční předvánoční výstup na památnou horu Říp.



Pavel Polka, neděle 6. prosince 2020
Magazín > Zprávičky

Kaple na Řípu

archivní snímek / archiv foto

Zimní výstup na Říp 2020

Akce se uskuteční in memoriam Milana Bakiče, iniciátora zimních výstupů na Říp, který tragicky zahynul dne 26. listopadu 2009 ve věku 52 let.

Itinerář cesty

Odjezd z Prahy Masarykova nádraží osobním vlakem, směr Ústí nad Labem, v 9.42 hodin. Sraz účastníků před zadní částí vlakové soupravy. Jízdenku je třeba zakoupit do zastávky Ctiněves (držitelé časových jízdenek pro území hl.m. Prahy platí jízdenku až ze stanice Praha-Sedlec). Do téhož vlaku je možné přistoupit také v Praze-Holešovicích zastávce (9.46), v Praze-Podbabě (9.49), v Praze-Sedlci (9.52), v Roztokách u Prahy (9.56), v Úholičkách (10.01) a dále po trase spoje (odjezd z Kralup nad Vltavou v 10.18). Po přestupu ve Vraňanech v 10.55 příjezd do zastávky Ctiněves, odkud výstup na vrchol Řípu. Na vrcholu hory předpokládané občerstvení u turistické chaty (okénkový výdej?). Pěší přesun do Roudnice nad Labem, kde procházka po lokalitě s výkladem a dle možnosti občerstvení. Návrat do Prahy nejpozději v 19.11 (příjezd rychlíku na hlavní nádraží; lze vystoupit o stanici dříve, tedy v Praze - Holešovicích). Doporučujeme dobrou obuv a teplé oblečení.

Uskutečnění výstupu předpokládá, že se stávající virová nákaza do dne výstupu zásadně nezhorší. Z důvodu nákazy mohou během výletu platit určitá omezení. V krajním případě může být akce odvolána.

Další informace na: pavel.polka@vuv.cz

ZMĚNA PROGRAMU VYHRAZENA


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)