Smíšený pěvecký sbor Dech Vlašim hledá sbormistra

Pěvecký sbor Dech z Vlašimi hledá od 1.9. 2021 sbormistra. Sbor je složen převážně z mladých zpěváků - vznikl původně jako středoškolský sbor.



Markéta Habermannová, sobota 10. července 2021
Magazín > Sborový život

Dech Vlašim

archiv sboru / https://dech.cz/

Pěvecký sbor Dech z Vlašimi hledá od 1.9. 2021 sbormistra. Sbor je složen převážně z mladých zpěváků - vznikl původně jako středoškolský sbor.

Tomu odpovídá i skladba repertoáru. Sbor zkouší jedenkrát týdně ve Vlašimi a to ve čtvrtek v čase 19.30-21.30 (Autobusem z Prahy 1h tam (18.20 z Roztyl), zpět lze kombinací bus, vlak být v Praze v 23.52).

Část sboristů jezdí z Benešova a část i z Prahy autem, takže lze jistě domluvit i dopravu s nimi. Dále je sbor zvyklý na jedno víkendové soustředění na jaře a jedno na podzim + jedno jednodenní před koncerty.

Ty se konají tradičně 3-4 v červnu a 3-4 v prosinci - tomu odpovídá dvojí repertoár - na podzim se připravují Vánoční koncerty, na jaře pak letní - odlehčenější repertoár. Složení sboru je cca 12 sopránů, 8 altů, 4 tenoři a 3 basi.

Specialitou sboru je to, že některé skladby jsou s doprovodem kytary, basy, klarinetu a fléten, což dává možnost kontrastního repertoáru.

Sbor má zavedený systém vedoucích hlasů a jednotlivé organizační záležitosti mají mezi sebou rozděleny členové sboru, takže sbormistr má sice ve všem právo veta, nicméně jeho jedinou povinností je umělecké vedení (výběr repertoáru a vedení zkoušek). Koncerty bývají v okolí Vlašimi a bývají hojně navštěvovány místními.

Zároveň město sbor podporuje mj. i formou financí pro sbormistra - za každý půlrok přispívá částkou 15.000,- na sbormistra a další částkou na fungování sboru. Sbor vybírá tzv." sborovné", kterým též přispívá na sbormistra. Vyplacená částka bude k dohodnutí, doplněna o příspěvky sponzorů.

Více informací poskytne Markéta Habermannová, tel. 605858191, habermannova@gmail.com

SPS Dech


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)