Premiéry skladeb českých autorů uvedou o víkendu sbory Cantica laetitia a Cantica

Cantica laetitia akademický sbor FT UTB Zlín zazpívá premiérově skladby soudobých autorů v rámci koncertu s názvem Pocta tvůrcům.Hudební podvečer, na kterém vystoupí také dívčí komorní sbor Cantica Zlín, proběhne v sobotu 6. listopadu od 18 hodin v sále hotelu Baltaci Atrium ve Zlíně.



Mgr. Sabina Kučerová, středa 3. listopadu 2021
Magazín > Zprávičky

Koncert pocta tvůrcům

Cantica laetitia / Cantica laetitia

Členové Cantica laetitia pod vedením sbormistra Josefa Surovíka zazpívají premiéry skladeb Petra Koronthályho, Jana Nowaka i Zdeňka Krále. Posluchači se mohou těšit i na první uvedení kompletního hudebního cyklu Nového léta vinšujem! skladatelky Terezy Surovíkové nebo na cyklus smíšených sborů s průvodem houslí a klavíru s názvem Pocta tvůrcům autora Zdeňka Lukáše. Poctu tvůrcům na klavír doprovodí Jan Nowak a na housle zahraje Věra Gojná.

Dívčí komorní sbor Cantica Zlín, který vede Tereza Surovíková zazpívá například České pastorely Václava Trojana pro sbor a sóla s klavírním doprovodem. Návštěvníci koncertu poprvé uslyší i skladbu s názvem Večerní, kterou pro sbor napsala přímo jeho sbormistryně Surovíková. Píseň Večerní vznikla na text Jana Vodňanského, který zemřel letos v březnu. Cantica skladbu zazpívá na jeho počest. Dívčí komorní sbor doprovodí na klavír Patrik Buchta.

Sbor Cantica laetitia pravidelně podporuje Statutární město Zlín.

Oficiální webová stránka sboru:

canticalaetitia


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)