Biber - Růžencové sonáty & Britten - Ceremony of Carols

Přijměte pozvání k návštěvě dvou koncertů, oba se uskuteční ještě před Vánoci v Praze.



Eva Zbytovská, sobota 10. prosince 2022
Magazín > Zprávičky

plakát

Ensemble Inégal / Ensemble Inégal

Na neděli 18. prosince v 17:00 jsme připravili výběr z legendární sbírky houslových sonát česko-rakouského raně barokního skladatele H. I. F. Bibera z roku 1678 známé také jako Mysterien Sonaten, tedy Sonáty tajemství, a to v podání houslistky Lenky Torgersen. Sbírka je zcela výjimečná svou kvalitou a také mimořádnou náročností, každá ze sonát je určena houslím s jinak naladěnými strunami, než je obvyklé (tzv. skordatury). Koncert se koná v rámci 16. ročníku Abonentního cyklu Ensemble Inégal 2022.

18.12.2022 v 17:00 hod. Rytířský sál Velkopřevorského paláce, Praha, vstupenky jsou k dispozici v předprodeji zde nebo 30 minut před začátkem koncertu v místě konání.

O dva dny dříve, 16. prosince v 19:30 v rámci festivalu Dny Bohuslava Martinů 2022 zazní v našem podání díla dvou solitérů 20. století. Oba nalezli svou specifickou hudební řeč v syntéze moderny a tradice a nikdy plně neopustili tonalitu. Budou to Madrigaly a České madrigaly Bohuslava Martinů, v nichž autor rafinovaným způsobem kombinuje českou nápěvnost s polyfonní technikou renesančního madrigalového stylu a Ceremony of Carols Benjamina Brittena. Toto slavné dílo Britten složil v roce 1942 na slova anglické středověké poezie a koncipoval jej původně pro chlapecký sbor s průvodem harfy. V našem podání budete mít příležitost vyslechnout působivou úpravu Brittenova staršího kolegy Julia Harrisona z roku 1955 pro smíšený sbor a harfu, které se ujme Kateřina Englichová.

Zde malá ukázka z naší nahrávky tohoto překrásného díla: Ceremony of Carols - Balulalow

16.12.2022 v 19:30 hod. Lichtenštejnský palác, Malostranské náměstí 13, Praha, vstupenky jsou k dispozici v předprodeji zde nebo 30 minut před začátkem koncertu v místě konání.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)