Chystá se další ročník Festivalu duchovní hudby "Šumava–Bayerischer Wald"

Přijměte pozvání k účasti na XXVI. ročníku Festivalu duchovní hudby "Šumava–Bayerischer Wald" 2023.



Vít Aschenbrenner, úterý 3. ledna 2023
Magazín > Sborový život

Evropský festival duchovní hudby Šumava-Bayerischer Wald

Šumava-Bayerischer Wald

Vážení přátelé sborového zpěvu,

dovolte mi, abych Vás a Váš sbor přizval k účasti na XXVI. ročníku Festivalu duchovní hudby "Šumava–Bayerischer Wald" 2023.

V letošním roce se uskuteční XXVI. festivalový ročník, jímž náš festival vstupuje do druhého čtvrtstoletí své existence. Je to i díky Vám a Vaší přízni :) Nezaměnitelná atmosféra loňského jubilejního ročníku, jenž pod heslem Bohu blíž poukázal na šumavsko-bavorský region s jeho historickými, kulturními, náboženskými a civilizačními tradicemi, a nesmírné nasazení všech jeho účastníků, nás nesmírně motivují v našem úsilí nést festival a jeho myšlenku i nadále.

Jako každý rok probíhá festival v Klatovech a okolí, v pošumavských lokalitách a v nedalekém bavorském příhraničí (Bodenmais, Lam, Cham, Furth im Wald a okolí). Během festivalových víkendů (19.–21. 5., 26.–28.5. a 2.–4. 6. 2023) mají jednotlivé sbory možnost vystoupit v kostelích, na hradech či zámcích české a bavorské Šumavy a Pošumaví (viz seznam lokalit z loňského ročníku na našich festivalových stránkách ZDE s programem složeným převážně z liturgické či obecně duchovní hudby.

Krom tradičních formátů festivalových vystoupení – jednotlivých koncertů (konaných v pátek a v sobotu, kdy na jednom koncertu většinou participují 2–3 tělesa s programem okolo (do) 30 minut) a vystoupení při bohoslužbách (konaných v neděli dopoledne) – budou součástí tohoto festivalového ročníku symbolická místa, jež tradičně utvářejí duchovní podobu tohoto regionu (Dobrá Voda, Strašín, Nezamyslice, Silberberg, Frauenbergkirche, Starý Plzenec, Tanaberk aj.).

Rádi bychom Vás pozvali k účasti na XXVI. ročníku festivalu. Bude nám ctí, když Vás a Váš sbor budeme moci přivítat v našem pohraničním regionu.

V případě Vašeho zájmu si prosím na našich webových stránkách stáhněte přihlášku pro zájemce o účast na festivalu (dostupná na adrese ZDE a zašlete ji do 31. ledna 2023 na adresu efdh.sbw@gmail.com. Na přihlášce a na festivalovém webu naleznete další potřebné vstupní informace.

A ještě jedna pozitivní zpráva na závěr. Festival nepožaduje žádný účastnický poplatek a naopak usiluje o uhrazení alespoň malé části nákladů jednotlivých sborů, jež jsou spojeny s účastí na festivalu.

V případě dotazů nás prosím neváhejte kontaktovat.

Přejeme Vám hezký den, těšíme se na Vaše zaslané přihlášky a zejména na setkání na Evropském festivalu duchovní hudby "Šumava-Bayerischer Wald" 2023!

Jménem organizačního týmu

Vít Aschenbrenner

775 228 510


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)