Mezinárodní festival učitelských sborů

Pobočka Polské unie pěveckých sborů a orchestrů v Ostrów Wielkopolski a Učitelský sbor Stanislawa Wiechowicze z Ostrów Wielkopolski se chystají uspořádat evropský Festival učitelských sborů v říjnu roku 2006, jako setkání všech evropských sborů, jejichž členové jsou učitelé.



Karol Marszal, úterý 5. července 2005
Magazín > Sborový život

Od roku 1993 je každoročně pořádán festival polských učitelských sborů a vždy se tohoto setkání účastní 10–15 sborů z celého Polska. Tato akce dává příležitost začlenit se do hnutí učitelských souborů, podílet se na společných zážitcích a navzájem se seznámit.

V roce 2006 plánujeme pozvat do Ostrow Wielkopolski učitelské sbory ze všech evropských zemí, aby zde prezentovaly své pěvecké schopnosti, vytvářely společné zážitky a především si společně zazpívaly. Doposud se neuskutečnilo žádné podobné setkání učitelských sborů z celé Evropy, což jsme se rozhodli změnit a vytvořit toto společenství.

Těšíme se na učitelské sbory a organizace z evropských zemí, které by se rádi staly spolupořadateli a zúčastnily se tohoto festivalu.

Také se rádi seznámíme s dalšími organizacemi učitelů, které pracují na poli kultury a umění.

Rádi bychom, aby byl festival pořádán ve spolupráci s EU (Culture 2000)¨.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)