Muži nestárnou

Do kroniky Prausova pěveckého sboru Rychnov n. Kn. přibyla nová zpráva. 18. dubna 2006 jsme měli zkoušku a to zkoušku neobyčejnou. Byly to „mezilidské vztahy“ (náš oblíbený název pro oslavu narozenin). A kdo že slavil? Vysoký, štíhlý, lehce nachýlený skuhrovský Chudík - náš pan sbormistr. Ano. Pan Jaroslav Ehl ze Skuhrova nad Bělou oslavil 85 let!



Šárka Prachařová, sobota 15. července 2006
Magazín > Sborový život

Ale nemyslete si. Nesleduje dění kolem sebe jen tak ze skuhrovských výšin – z pohodlí svého domova. Pravidelně každé úterý přijíždí do Rychnova, aby se na dvě hodiny postavil před náš sbor – neboť v současné době zastupuje i naši druhou sbormistryni D. Zemánkovou, která je na mateřské dovolené (a vychovává budoucí posilu tenorů či basů). Obětavě vypomáhá v rychnovském chrámovém sboru a když je potřeba, zajede i do vzdálenějších sborových teritorií.

Před pěti lety jsem se v příspěvku „Náš pan sbormistr“ zmínila o jeho aktivitách ve spolku chovatelském – tak i tady je situace stále stejná. Snad jen, že králíci už tak necestují vlakem za novými majiteli - ale to není vina sbormistrova, za to mohou dráhy. O tom a mnohém jiném jsme si spolu povídali 22. dubna ve vlaku do Hradce Králové. Toho dne měl schůzi oblastní výbor UČPS a pan Ehl byl na ni mnou vylákán. A důvod? 22. dubna 2006 byla poprvé v historii udělena Cena prof. Dr. Josefa Plavce. Jejím držitelem se stal pan Jaroslav Ehl. Tuto cenu mu předal předseda Oblastního výboru Mgr. Jaroslav Vávra.

A tak my všichni, kteří p. Ehla známe a máme ho moc rádi, mu přejeme především dobré zdraví a také štěstí. A to vše přejeme i jeho milé manželce, která je mu životní oporou a s láskou se o našeho pana sbormistra stará.

P.S. Proč ta zmínka o Chudíkovi? No přeci ta podoba! Naposledy byl tak fascinován jeden cestující v hradeckém trolejbusu, že neodolal a zeptal se. Fakt, byla jsem u toho.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)