Smíšený pěvecký sbor Doubravan z Chotěboře informuje

Rok 2005 byl pro nás velmi zajímavý. Neměli jsme sice možná tolik koncertů a vystoupení jako v jiném roce, ale vrcholem sezóny pro nás byla návštěva zahraničního sboru.



Renáta Piklová, středa 19. července 2006
Magazín > Sborový život

Duobravan

Od začátku roku jsme pilně cvičili a naše koncertování jsme zahájili 8. května ve Ždírci nad Doubravou a koncem května v Heřmanově Městci při setkání pěveckých sborů .(Co bychom tehdy v tom parném sobotním odpoledni ve výhni na nádvoří heřmanoměsteckého zámku dali za trochu současné zimy a sněhu.)Atmosféra tohoto setkání byla velmi příjemná a my jsme si odvezli spoustu zážitků, zvláště ze Smetanovy České písně v podání všech zúčastněných. Červen byl pro nás potom velmi náročný. Hned 4. června se v Chotěboři již podruhé konal závěrečný koncert Hudebních slavností Vysočiny, při kterém jako host vystoupila houslistka Gabriela Demeterová, sopranistka Olga Jelínková a Collegium českých filharmoniků. Pro nás byla čest, že jsme podruhé dostali příležitost na tomto závěrečném koncertě zpívat.

Konec června byl pro nás zcela ve znamení návštěvy již zmiňovaného zahraničního sboru. Šlo vlastně o sbory dva (jeden dětský a jeden dospělý), oba z maďarského města Tiszafüred s jednou (velmi příjemnou) dirigentkou. I přes určité počáteční obavy z jazykové bariéry - kterou nám velmi dobře pomohli překonat naši skvělí tlumočníci pan Jozef Domonkoš a Adam Adler a neméně skvělý manžel maďarské dirigentky, jenž mluví velmi slušně česky - byl tento červnový víkend velmi příjemný. Jsme rádi, že přátelské vztahy, které jsme navázali, budou pokračovat dál a v letošním roce zase my navštívíme krásnou krajinu kolem řeky Tiszy.

Než pro nás začaly odpočinkové prázdniny, ještě jsme si stihli na začátku července zazpívat v chotěbořském zámku při vernisáži výstavy Babiččiny hrnečky.

Po letních prázdninách, jak už to tak ve sboru bývá, jsme se vrhli na nácvik vánočních písní. Snad potom naše vánoční zpívání přispělo k příjemné předvánoční atmosféře v kostelích v Habrech (11. 12.), ve Vilémově (18. 12.) i v Uhelné Příbrami (21. 12.). A spolu s Chotěbořským komorním orchestrem, jeho hosty a sólisty jsme sobě a doufejme, že i posluchačům v Chotěboři a Sopotech udělali radost Českou mší vánoční Jana Jakuba Ryby.

Loňský rok byl tedy poměrně úspěšný a snad i v tom nadcházejícím se nám podaří všechno, co jsme si naplánovali. A moje osobní přání do nového roku všem „mým“ zpěvákům : hodně zdraví a stále stejné nadšení, dobré rodinné zázemí a mnoho spokojených posluchačů.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)