Vsetín hostil soutěž Chrám i tvrz

Kráse Českého jazyka v mluvené i zpívané formě patřil poslední dva březnové dny vsetínský dům kultury. Ve zdejších prostorách se uskutečnil 14. ročník soutěže Chrám i tvrz.



Jiří Koňařík (Týdeník Jalovec), úterý 17. dubna 2007
Magazín > Sborový život

Akce se zúčastnilo bezmála pět set dětí z celého zlínského regionu. První den soutěžilo v uměleckém přednesu na sto šedesát školáků a studentů z okresu Vsetín. V první kategorii zvítězila Alice Prchalová z Pržna, v druhé dominoval Kryštof Knápek z Val. Meziříčí (ZŠ Žerotínová), třetí ovládla Nikola Tajzlerová z Val. Meziříčí (ZŠ Salvátor) a čtvrtou Petr Žlebek ze Vsetína (SPŠS).

Sobota patřila dětským pěveckým sborům z různých koutů zlínského kraje. Všechny předvedly opravdu výborné a hlavně vyrovnané výkony, a tak se nakonec porotci rozhodli rozdělit první tři místa mezi šestici hudebních těles. Nejvyšší příčky ovládly soubory z valašskomzeiříčské základní umělecké školy. O vítězství se podělili Mibidizo (sbormistr Eva Ježíková) a Dětský přípravní sbor (Eva Juříčková). Druhé místo patřilo Dětskému přípravnímu sboru (sbormistr Eva Ježíková) a Pěveckému sboru ze vsetínské mateřinky Ohrada (sbormistr Marie Skalková). Bronz získali Carmina Bona ze Zlína a Pěvecký sbor Lentilky z valašskomeziříčské ZŠ Masarykova (sbormistr Žaneta Bezděková). „V přednesu i zpěvu to měla porota velmi obtížné. Soutěžící byli na vysoké úrovni, což je pro naší soutěž tou nejlepší vizitkou. Doufám, že příští rok tomu nebude jinak,“ prohlásila jedna z organizátorek akce Eva Hennelová.

Festivaly



Prohlédněte si zmíněné sbory

Carmina bona

Zlín (Zlínský kraj) – zal. 1990
školní smíšený sbor


Lentilky

Valašské Meziříčí (Zlínský kraj) – zal. 2003
školní dětský sbor


MIBIDIZO

Valašské Meziříčí (Zlínský kraj) – zal. 1996
školní dětský sbor skladby českých autorů


Pěvecký sbor MŠ Ohrada, Vsetín

Zlínský kraj – zal. 2005
školní dětský sbor


Slovník sbormistrů


Přečtěte si další články



Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)