Ostřihom znovu zve české sbory

Vzhledem k úspěchu Ostřihomského týdne Fr. Liszta v roce 2008 se festival bude konat i letos, a to v termínu od 28. do 30. srpna 2009. Pořadatelé v rámci festivalu organizují také tábor pro maďarské i zahraniční amatérské pěvecké sbory a společný koncert účastníků festivalu.



-cs-, středa 25. února 2009
Magazín > Sborový život

Účelem kurzu je nácvik a provedení skladby Missa Solemnis / Granner Messe od Fr. Liszta. Zkoušky vede pan László Tardy (sbormistr sboru při kostelu sv. Matyáše v Budapešti). Závěrečný koncert, kde účastníci společně zazpívají nacvičené dílo, se bude konat v neděli 30. srpna v ostřihomské bazilice. Účastnické soubory mají mimojiné možnost zazpívat v různých ostřihomských kostelích při dopoledních bohoslužbách.

Účastnický poplatek je 20 000 maďarských forintů na osobu (asi 75 - 80 Euro) zahrnuje ubytování na 3 dny v hudební škole, ve dvou až čtyřlůžkových pokojích (na přání pomáháme domluvit rezervaci v jiných hotelech či penzionech), stravování (snídaně a oběd) na tři dny, vyučování a vstupenky na festivalové koncerty. Náklady na dopravu do Ostřihomi a zpět nejsou hrazeny.

Registrace a další informace na adrese KLASSZ Zenei Iroga Hungarofest (paní Ágnes Kaszás), 1072 Budapest, Rákoczi út. 20. E-mailová adresa: agnes.kaszas@klassz.org. Fax: 00361-266-5972, Telefon: 00361-266-2837.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)