Ostravský dětský sbor úspěšně reprezentoval Ostravu v Belgii

Neerpeltský festival (58th European Music Festival For Young People) patří k nejprestižnějším a nejnavštěvovanějším hudebním festivalům v Evropě. Dokladem je mj. i letošní rekordní účast 112 pěveckých sborů z 26 zemí světa či jinak řečeno neuvěřitelných 4 400 zpěváků, kteří soutěžili v 7 věkových kategoriích.



Milan Chromík, pátek 28. května 2010
Magazín > Sborový život

Ostravský dětský sbor v Neerpeltu

Jádro festivalu tvoří sborová soutěž, jejíž úroveň a odborné hodnocení zaštiťuje mezinárodní porota. Vedle vlastní soutěže paralelně probíhají také tzv. ateliéry, tvůrčí dílny a koncerty festivalových hostů v městě Neerpelt a okolí.

Jsme rádi, že Ostravský dětský sbor v tomto „Babylónu“ nezapadl, ba co víc, svým výkonem přesvědčil porotu a po čtvrté (!) obhájil 1. cenu „Cum laude“. Ve velké konkurenci 14 sborů z Evropy a Asie byl porotci oceněn především za intonační čistotu, zvukovou vyrovnanost hlasů, skvěle znějící soprány, pestrou dramaturgii a excelentní klavírní doprovod korepetitorky Agáty Gunárové.

„Zlatým hřebem“ festivalu byl průvod účastníků festivalu městem a samozřejmě večerní vyhlášení výsledků a předávání cen ve sportovní hale. Radost všech mladých ostravských zpěváků z 1. ceny byla obrovská, navíc umocněná neopakovatelnou atmosférou festivalu.

Tento úspěch ovšem není pouze výsledkem usilovné práce dětí Ostravského dětského sboru a jejich pedagogů, ale patří rovnou měrou všem, kteří vytvářeli (nejen) finanční a materiální zázemí: rodinám dětí ODS, vedení ZUŠ E. Marhuly v Ostravě Mar. Horách a Statutárnímu městu Ostravy, které podpořilo účast sboru grantem. Všem Vám patří srdečný dík!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)