Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice se vrátil z festivalu Alta Pusteria

Těsně před půlnocí v neděli 26. června přistál u strakonického gymnázia autobus plný notně unavených, ale spokojených zpěváků Pěveckého sboru Gymnázia Strakonice. Vrátili jsme se ze 14. ročníku mezinárodního festivalu Alta Pusteria, který se koná každý rok v Jižním Tyrolsku v nádherných kulisách italských Dolomit.



PS Gymnázia Strakonice, sobota 9. července 2011
Magazín > Sborový život

PS Gymnázia Strakonice

O oblíbenosti tohoto festivalu není pochyb; byli jsme tam již potřetí a opět se vše vydařilo. Absolvovali jsme tři koncerty, jeden festivalový průvod, dvě dlouhé cesty autobusem, dvě dost krátké noci v penzionu, slyšeli asi dvacet dalších sborů, v průvodu jsme jich viděli dokonce 84, zazpívali si na náměstí s dalšími 3200 zpěváky z celého světa píseň Signore delle cime, poskytli interwiev izraelskému sboru, který jsme dojali naším předvedením písně Radhalaila a zazpívali si celý sborový repertoár na noční procházce nad vesničkou Rasun, kde jsme bydleli.

Velký ohlas měla naše dudácká kapela (jsme asi jediný gymnaziální sbor, který má vlastní dudáckou muziku - děkuji tímto panu Bohuslavu Šabkovi a Patriku Ředinovi) a závěrečné taneční vystoupení našich chlapců při písni Tancuj, tancuj.

Kromě zpěvu jsme si našli čas i na obdivování krás Dolomit. Pobyt jsme zahájili procházkou kolem jezera Pragser Wildsee a ukončili výjezdem na horu Croda Rosa a malou okružní tůrou pod jejím vrcholem. Počasí nám přálo, nezmokli jsme ani nikdo nedostal úpal. Únavu hlasivek jsme zaháněli lišejníkovými pastilkami.

Velké poděkování patří městu Strakonice a Jihočeskému kraji, kteří naši účast finančně podpořili. Díky tomu mohli jet na festival všichni členové sboru. A věřím, že se na festival za dva či tři roky rádi podívají znovu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)