Cena Města Ostravy pro Lumíra Pivovarského

Jen jednou za čas se scházejí představitelé města, aby projednali množství návrhů na udělení ocenění pro osobnosti, jejichž život a výjimečná činnost je úzce a významně spjata s Ostravou. Také vedení smíšeného pěveckého sboru Chorus Ostrava podalo před časem návrh na ocenění svého dirigenta, pana profesora Lumíra Pivovarského.



Helmut König, sobota 9. února 2013
Magazín > Sborový život

Lumír Pivovarský

Po dlouhých měsících čekání a napínavém vedení finálních telefonických hovorů s pověřeným organizačním štábem radnice, obdržela naše prezidentka JUDr.Miluše Rabasová, oficiální sdělení, že zastupitelstvo námi podanou žádost o ocenění našeho uměleckého šéfa doporučilo. Zbývalo „jen“ schválení návrhu radou Ostravské radnice. Konečně se tak stalo! Byli jsme definitivně informováni o pozvání k převzetí Ceny města Ostravy na středu 24.října. Toho dopoledne bylo na Ostravské radnici opravdu rušno. Za přítomnosti fotografů, novinářů, televize a zástupců dalších medií bylo o tomto dopoledni ve všech svátečních prostorách sídla „vlády města“ opravdu rušno. A my jsme byli u toho.

Paní Dolores Šavrdová, žena PhDr.Jaromíra Šavrdy, jednoho z nejznámějších disidentů kraje, byla oceněna in memoriam, zejména za občanskou statečnost.

Původně ostravské zpěvačce Marii Rottrové, která je známá především jako zpěvačka Flaminga/Plameňáků, bylo ocenění, na návrh vedení ostravské televize a Ostravského rozhlasu, uděleno především za hudební píli.

Pan Profesor Lumír Pivovarský převzal Cenu města Ostravy, s jeho příslovečnou lidskou a uměleckou pokorou, hlavně za celoživotní umělecký přínos pro město Ostravu a dosažení významných úspěchů v oblasti výchovy ostravské vysokoškolské mládeže. A my jsme rádi, že uznání a ocenění představiteli města si „náš Lumír“ zasloužil možná tak trochu také proto, že je dirigentem naším - dirigentem sboru Chorus Ostrava!!!

Mnozí členové našeho sboru se chystali přijít laureátovi poblahopřát a také zazpívat bezprostředně po uskutečnění slavnostního aktu. Nakonec jsme se rozhodli oslavit celou onu nevšední, hezkou událost, na příští pondělní sborové zkoušce. V jejím průběhu zvolíme novou sborovou prezidentku, a hned nato dáme průchod velké slávě - necháme zaznít Lumírovu z nejmilejších, a především - budeme pořád zpívat!

Vivat pan profesor Lumír Pivovarský!

Převzato ze sborového blogu Chorus Ostrava.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)