Pozvánka českým a izraelským souborům na sborový happening Pamatuj! 2014

Co nejsrdečněji Vás zveme k účasti na happeningu PAMATUJ!, jehož druhý ročník proběhne v den sedmdesátého výročí největší hromadné vraždy v historii ČR: 8.3.2014 na náměstích obcí v České republice a nově také v Izraeli.



Marek Šlechta, pátek 29. listopadu 2013
Magazín > Sborový život

Sborového happeningu Pamatuj! se v loňském roce zúčastnili i všichni studenti SPgŠ v Boskovicích

Kromě třech písní (Hatikva – izraelská hymna, Shema Yisrael – vyznání víry a Kde domov můj – česká hymna), které také zpívali mnozí z našich spoluobčanů, když šli na smrt do plynových komor koncentračního tábora Osvětim-Birkenau a které jsou dostupné ve sborové úpravě na www.enoty.eu, můžete využít i žalozpěvy vydané pod titulem „PAMATUJ! II“ u téhož vydavatelství. Věříme, že i v následném programu navazujícím tématicky na tento happening využijete zajímavě Vašich lokálních možností a zdrojů stejně jako se to podařilo i minulý ročník (přednášky, besedy, koncerty, vernisáže, filmy atd.)

Pozvání tedy platí pro všechna hudební tělesa v ČR i v Izraeli. Společně s UČPS a za pomoci Kulturního oddělení Velvyslanectví Izraele v Praze zveme k účasti také vokální tělesa v Izraeli. Věříme, že tato společná česko-izraelská aktivita postavená na základech společné historie a touze po vyjádření všeobecně lidských základních hodnot, k nimž patří soucit, lítost nad ztrátou blízkých, ale i naděje na nová přátelství a touha po sdílení radosti ze života uměleckými i jakýmikoliv jinými lidsky krásnými způsoby.

V případě jakýchkoliv dotazů neváhejte se na mne obrátit. Odkazy na některé videozáznamy z prvního ročníku PAMATUJ! 2013, které by mohly být možná pro někoho inspirací, jsou důkazem, že 3 základní písně happeningu PAMATUJ! je možné se velmi rychle naučit, že při povolování na městských úřadech nám všude vyšli vstříc a že tato akce je celkově naší společností velmi kladně přijímána: Česká televize – Události v regionech (od 22:48), Brno - Česká televize - Křesťanský magazín, Jindřichův Hradec, Český Krumlov - Zprávy ze dne 8. března 2013

Vaše registrace (Název souboru / adresa / počet zpěváků (hudebníků) / kontaktní osoba / e-mail, telefon / místo konání happeningu, navazující program (nepovinné)), posílejte, prosím, co nejdříve na adresu Marek.Slechta@seznam.cz, protože čím více souborů na seznamu je, tím lépe je možné podpořit tuto akci informováním v médiích (jistě ani Vám není lhostejný velký nárůst extremistických iniciativ u nás i v Evropě).

Přeji Vám mnoho radosti (nejen) z hudby.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)