Sbor Zvoneček přivezl z Walesu zlatou a stříbrnou medaili

Druhý červencový týden již tradičně ožívá poklidné velšské městečko Llangollen hudbou, tancem, kostýmy a kulturou národů celého světa. Na mezinárodní hudební soutěž sborových těles se do Severního Walesu každoročně sjíždí přes pět tisíc zpěváků, tanečníků a hudebníků z pěti desítek zemí. Žádný jiný festival není s Llangollen Eisteddfod srovnatelný, počet diváků se tradičně pohybuje okolo 50 tisíc.



Lucie Nováková, středa 16. července 2014
Magazín > Sborový život

Zvoneček vítězný na Llangollen Eisteddfod festivalu

Jan Vančura / Zvoneček

Letos se tohoto festivalu zúčastnilo i sborové studio Zvoneček - Praha, Českou republiku reprezentoval koncertní sbor Zvonky a komorní sbor Abbellimento, oba pod vedením sbormistryně Jarmily Novenkové. Koncertní sbor získal ve své kategorii B2 – Senior Children´s Choirs (starší dětské sbory) krásné druhé místo, komorní sbor nenašel přemožitele, stal se vítězem své kategorie Youth Choirs (mladé sbory) a postoupil do finále pro pět nejlepších sborů celého festivalu.

„Máme z tohoto úspěchu obrovskou radost, protože Llangollen Eisteddfod je snad nejprestižnější sborová soutěž na světě; účastníky si pečlivě vybírá a uspět zde je opravdovým potvrzením kvality sboru,“ říká Jarmila Novenková, umělecká vedoucí souboru.

Sborové studio Zvoneček - Praha, které sídlí na Komenského náměstí na Žižkově, tak navázalo na velký úspěch z loňských Evropských sborových her v Rakousku, kde získalo tři zlaté medaile a vítězství v kategorii současné hudby.

Více na www.zvonecek.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)