Belgie, Řecko nebo tradiční Wales: Zpívejte na zahraničním sborovém festivalu!

Jako každý rok, i v tom příštím budete mít příležitost zúčastnit se zahraničních festivalů sborového zpěvu a obohatit tak sborový život vašeho ansámblu o nové zajímavé zkušenosti. Neváhejte a přihlaste svůj sbor!



Redakce, středa 4. listopadu 2015
Magazín > Zahraničí

Zvoneček vítězný na festivalu v Llangollen

Jan Vančura / Zvoneček

Llangollen International Musical Eisteddfod

Již tradiční Mezinárodní hudební festival Eisteddfod se uskuteční ve dnech od 5. do 10. července 2016 v Llangollen ve Walesu. V rámci přehlídky se koná prestižní soutěž sborového zpěvu, která hostila i několik českých úspěchů, jmenovitě například sbory Zvoneček z Prahy, či Kantiléna z Brna, které se oba umístily na předních místech hned v několika kategoriích. Během festivalových dní se konají také taneční soutěže či klání v dětském sólovém zpívání. Více informací naleznete zde.

6th World Choir Festival on Musicals

Šestý ročník sborového festivalu milovníků muzikálových melodií se koná od 6. do 8. května 2016 v řecké Soluni. Program přehlídky se odehraje v historickém odeonu římské agory. Zúčastnit se může jakýkoliv sbor, podmínkou je ovšem zařazení muzikálových písní do repertoáru. Vystoupit mohou dokonce také taneční skupiny, které připraví choreografii na skladby z muzikálů. Ačkoli má festival nesoutěžní charakter, je na závěr udělována tzv. Cena publika, o které rozhodují návštěvníci svými hlasy. Bližší informace o festivalu naleznete zde.

International Singing Week Flanders

Mezinárodní týden zpěvu se odehraje od 11. do 18. července 2016 v historickém univerzitním městečku Gent v Belgii. V nabídce budou čtyři tematické ateliéry vedené zkušenými zahraničními lektory. Během týdne jsou na programu také společné koncerty i vystoupení jednotlivých sborů. Pořadatelé uvítají dospělé zpěváky, mládežnické sbory, zpívající rodiny i mladé sbormistry. Akce se koná u příležitosti oslav 50 let Vlámské federace mládežnických pěveckých sborů. Více informací naleznete zde.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)