Zúčastněte se Mezinárodního festivalu pěveckých sborů Svátky písní Olomouc 2016

V termínu 1. - 5. června 2016 se uskuteční již 44. ročník festivalu Svátky písní. Olomouc tak bude opět hostit stovky zpěváků z tuzemska a zahraničí a je opravdu proč se těšit. Festival se již druhým rokem dramaturgicky otevírá širokému spektru hudebních žánrů a jak pro veřejnost tak pěvecké sbory nabízí pestrou škálu možností.



-spo-, středa 16. března 2016
Magazín > Sborový život

Svátky písní Olomouc

Archiv SPO / Archiv SPO

Pro pěvecké sbory všech zaměření, hlasových a věkových skupin je otevřena soutěž Mundi Cantant ve 29 soutěžních kategoriích. Na ni navazuje soutěž o Absolutního vítěze festivalu, která je určena pro šest nejúspěšnějších sborů. Finalisté se utkají bez rozdílu kategorie před rozšířenou porotou do níž jsou pozváni sbormistři ne festivalu zúčastněných těles. Vítěz pak mimo váženého titulu vyhrává odměnu ve výši 1000 euro.

Všechny pěvecké sbory jsou srdečně zvány na účasti v koncertním projektu Sbory pro Olomouc. Na společných koncertech mohou společně vystoupit ve městě a okolí. Dále sbory vystoupí na přehlídkách a v rámci širokého doprovodného programu pevně svázaného s projektem Svátky Města Olomouce, který společně se Svátky písní tvoří kreativní multižánrovou platformu Svátky & Svátky. Nejvíce pak Olomouc ožije sborových zpěvem během sborového Open-air koncertu, kde mají dětské, mládežnické i dospělé sbory možnost společně vystoupit s orchestrálním tělesem a provést vybrané části z muzikálů Jesus Christ Superstar a Hair.

Doprovodný program festivalu mimo již zmíněné zahrnuje přehlídky hudebních těles, swingové a jazzové odpoledne, dětský den na oslavu dne dětí a soutěže pro dětské sbory, operně - divadelní představení a mnoho dalšího. Účastníci pak mají možnost se dále účastnit společenských setkání setkání účastníků festivalu, setkání sbormistrů a porotců při hodnocení soutěže, závěrečných večerů a samozřejmostí je vyhlašování výsledků s doprovodným programem na Olomouckém Horním náměstí.

Uzávěrka přihlášek je stanovena na 31. března 2016. Festival nabízí výhody a slevu na registračním poplatku pro členské sbory Unie českých pěveckých sborů a sbory působící na území Olomouckého kraje.

Více informací naleznete na webových stránkách www.festamusicale.com, nebo ve festivalovém průvodci.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)