Děti dětem: Kühňata opět podpoří ohrožené děti

Ve čtvrtek 19. dubna se uskuteční od 18:30 v Kulturním zařízení Domovina v Holešovicích benefiční koncert nejmenších zpěváčků z Kühnova dětského sboru na podporu činnosti Dětského krizového centra. Kühňata zazpívají na podporu svých vrstevníků již potřetí a benefice se už tradičně koná na Praze 7, kde sbor sídlí. Akce se koná pod záštitou starosty MČ Praha 7, pana Jana Čižinského.



Kateřina Košťálová, sobota 14. dubna 2018
Magazín > Sborový život

Kühnův dětský sbor

Karel Šuster / Kühnův dětský sbor

Domovina dostala svůj název z původního útulku a opatrovny pro chudé a bezprizorní děti poválečné doby. Benefice pro ohrožené děti je proto v tomto prostoru vskutku na svém místě. Na koncertě se představí malí zpěváčci z přípravných oddělení Kühnova dětského sboru, nejstaršího a největšího dětského sboru v České republice. Pod vedením sbormistryně Zdeňky Vaculík Erlebachové předvedou děti dvě autorské hudební pohádky - Zvířátka a loupežníci a Kráska a zvíře. Koncert je proto ideální pro rodiny s dětmi. Večerem bude provázet moderátorka Martina Hynková Vrbová.

Vstupné je dobrovolné, veškerý výtěžek z akce bude využit na činnost Centra, tedy odbornou pomoc ohroženým dětem. Akce se koná za podpory LBD Praha 7, které Domovinu vlastní.

Dětské krizové centrum vkročilo v letošním roce již do 26. roku své existence. Vzniklo jako první zařízení v ČR specializované na problematiku dětí týraných, zneužívaných a zanedbávaných. Po celou dobu působení chrání práva ohrožených dětí a věnuje jim odbornou péči v těch nejtěžších chvílích jejich života. Kühnův dětský sbor je hrdým podporovatelem této neziskové organizace, díky které mohou mít ohrožené děti aspoň o kousek šťastnější dětství.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)