Kytice Bohuslava Martinů prohlášena za album měsíce

CD od Supraphonu s Kyticí Bohuslava Martinů označil MusicWeb International jako album měsíce dubna. Na nahrávce se podílel Symfonický orchestr Českého rozhlasu, dirigent Tomáš Netopil, sólisté Kateřina Kněžíková, Michaela Kapustová, Jaroslav Březina a Adam Plachetka, Pražský filharmonický sbor a také Kühnův dětský sbor!



TZ / redakce, sobota 2. června 2018
Magazín > Zprávičky

Kytice

ilustrační foto / archiv

Nedávno vydanou nahrávku Kytice Bohuslava Martinů, kterou nahrál Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod vedením dirigenta Tomáše Netopila, ocenil v dubnu MusicWeb International jako nahrávku měsíce. Na albu od Supraphonu obsahující i Filharmonické tance Jana Nováka se podíleli Kateřina Kněžíková, Michaela Kapustová, Jaroslav Březina, Adam Plachetka, Pražský filharmonický sbor a Kühnův dětský sbor. Celá recenze je dostupná zde (anglicky).

Nová Kytice navazuje po více jak 60 letech na premiérovou nahrávku Karla Ančerla s Českou filharmonií z roku 1955, kterou poslouchal ještě sám Bohuslav Martinů na Schönenbergu. Kromě MusicWeb International ji ocenily i další přední hudební časopisy.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)